100 бягства само за 26 дни работа имат депутатите

  • 07 септември 2024 21:26

  • 430
  • 2
100 бягства само за 26 дни работа имат депутатите
© novini.bg/Владимир Иванов

Неизвинени отсъствия само за 26 работни дни имат депутатите от 50-ото народно събрание. Това става ясно от данните на сайта на парламента за заседанията до края на август.

От 114 общо внесени законопроекта от началото на мандата си досега пък са успели да приемат едва 15. До края на този парламент - 27 септември, когато трябва да излязат във ваканция за предизборната кампания, на депутатите им остават още само 9 работни дни.

Най-много неизвинени отсъствия в този мандат има групата на Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ). Те са натрупани основно в един ден - 15 август, когато депутатите на акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С провалиха заседанието, за да не се приемат промените в Закона за опазване на околната среда, внесени от Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и Николай Нанков от ГЕРБ и Станислав Анастасов от ДПС.

18 души пък са закъснели или отсъствали от извънредното заседание на 27 август, когато депутатите се събраха за клетвата на второто служебно правителство на Димитър Главчев.

С по две неизвинени отсъствия са Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и, Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава и Калина Константинова от ПП-ДБ, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, както и новобранците в този мандат Етиен Леви, Лариса Савова, Павлин Петров и Росица Калинова от “Величие”.

За сравнение, в предходния 49-и парламент депутатите бяха навъртели общо 1000 неизвинени за 149 заседания.

За разлика от 49-ото НС, което би всички рекорди по наказани депутати заради лошо поведение в зала, в този мандат забележка е отнесъл само Костадин Костадинов, написа Днес.бг.

ЦИК обяви имената на новите 240 народни избраници

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Никога вече ГЕРБ

2024.09.08 | 00:04

2
Депутат Какво означава хранотутник крадец и лъжец

2024.09.07 | 23:40

1
Какъвто народът такива и управниците!

Добави коментар

Водещи новини