Изслушват бивш митнически шеф по скандала "Мишо Бирата"

Булфото
share

Комисията за Мишо Бирата ще изслуша на заседанието си Спас Шопов, бивш ръководител на Инспектората на Агенция.

В момента се провежда заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт.

Дневният ред на заседанието предвижда изслушвания по постъпила информация от компетентните органи. „Има постъпила информация от Спас Шопов, бивш ръководител на Инспектората на Агенция „Митници”, който ще бъде изслушан по време на заседанието”, посочи Йордан Цонев, председател на комисията, цитиран от "Труд".

"Не е уведомена Митница Лом за акцията на мобилната митническа група, групата отивам там, и след това се уведомява Митница Лом. Има нарушение на нормативните документи", каза Йордан Цонев. „Имало е разговор, относно първата проверка, в който шефът на Митниците се е оплаквал, че има оказан натиск от премиера. Не става дума за разговора от 13 март", заяви още той.

Спас Шопов, бивш ръководител на Инспектората на Агенция „Митници" посочи от своя страна: „Разговарял съм с началника на Митница Лом. Проверката, която е трябвало да се направи, не е била направена. Ноември месец проверката, която е основна, е осуетена.

Йордан Цонев добави: „Има улики за извършено престъпление - нелегалното производство на спирт е престъпление според нашия Наказателен кодекс. Тетрадката е единственият документ, който липсва. Има укриване на улики и второ неуведомяване на компетентните органи, да извършат престъпление", каза още Йордан Цонев.

Водещи новини

Още новини