БТВ направи реклама на Николай Бареков

share

Харалан Александров от Реформаторския блок върза тенекия на БТВ. Той трябваше да участва в дискусия с Мирослава Кортенска за бъдещето на Реформаторския блок. В момента той не е в студиото и нямаме връзка с него по телефона, обяви Генка Шикерова. Съжалявам за това, каза Кортенска. Няма защо да съжалявате, може да ни се получи по-интересно, каза Генка Шикерова.

Мирослава Кортенска, която нашумя покрай скандала с Научния фонд довел до отстраняването на Сергей Игнатов от Министерството на образованието, обвини новия Граждански съвет на Реформаторския блок, в който участвали хора на Иво Прокопиев.

Михаил Неделчев ходеше с бял смокинг на рожден ден на Илия Павлов. Как този човек ще отвоюва държавата от мафията, попита Кортенска. В Гражданския съвет е поставен Трайчо Трайков, който е проверяван за сделка заедно с бившия финансов министър Симеон Дянков, на преден план е и бившия председател на фондация Демокрация по времето на Иван Костов, когато Майкъл Чорни беше рекетиран да дава пари за тази фондация и „Бъдеще за България“.

Така формирани, Реформаторският блок не са решение за дясното, а част от този проблем. Те се свързват с много от сделките, които са несправедливи за България, става въпрос за правителството на Иван Костов, каза Кортенска. Това е патерица, беквокал на ГЕРБ. В момента се разработва и опакова този граждански съвет, в който участва и Харалан Александров, в който чрез неутрални личности ще се прикрият биографиите на ДСБ, СДС и хората на Кунева.

По телефона се включи Стефан Гамизов, който остро разкритикува ДСБ и Иван Костов, като го обвини, че той е свързан с руската енергийна олигархия. Аз съм ярка фигура на прозападните енергийни проекти, похвали се Гамизов. Реформаторският блок е опит Иван Костов да се върне в политиката след като беше изхвърлен от там.

Гамизов реши да разкритикува БТВ и националните медии. Прави ми впечатление, че не се допуска възможността да има израстване на политически лидери извън обичайните БСП, ДПС или Реформаторския блок. Като ги поканите рано сутрин ще ви разказват приказки за последните години. През следващите седмици ще изненадаме политическата класа и вдясно и вляво, закани се Гамизов.

В края на разговора обаче се стигна до комичен момент. Кортенска, която често гостува в ТВ 7 призова да се даде път на новите лица като Николай Бареков. Той вече стана политик, включи се Генка Шикерова. Вие бихте ли гласували за него, полюбопитства Константин Караджов. Аз съм пристрастна към Николай Бареков, той има желание да помогне, видя се че е приет добре в страната, когато беше посрещнат с песен в Забърдо, каза Кортенска. И накрая призова БТВ да му пожелае успех в кампанията, която стартира. Това е първият случай, след като Бареков напусна БТВ, в който водещите на сутрешния блок коментираха неговото включване в политиката. Досега името на най-дълго задържалия се водещ на "Тази сутрин" беше тема табу и наследниците му умело отклоняваха дори зрителите, които коментираха неговите изяви в ТВ7.

Водещи новини

Още новини