Мълния повреди участък от тролейбусната мрежа в Русе

  • 02 юни 2024 13:53

  • 703
  • 2
Мълния повреди участък от тролейбусната мрежа в Русе
© pixabay

Мълния е паднала върху участък от контактната мрежа на тролейбусите в Русе.

По време на снощната гръмотевична буря, към полунощ, мълния е поразила контактната мрежа на тролейбусния транспорт в района на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и бул. "Васил Левски" . Екипи на фирма "Общински транспорт" и на Общинското предприятие „Комунални дейности“ са реагирали още през нощта, за да възстановяват засегнатите и повредени контактна мрежа и светофарна уредба, предава БНТ.

Природната стихия е унищожила и част от заземителните съоръжения, автоматичните стрели, конзолните изолатори и носещите въжета в района на удара. По информация на фирма "Общински транспорт Русе", защитите на контактната мрежа в целия град ще бъдат възстановени до десетина дни.

Мълния предизвика горски пожар в Ростовска област

Дотогава без защита остават районите на Централна жп гара и бул. "България". От общината уточняват още, че е възможно на места да има смущения или да не работят светофарите.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.02 | 19:54

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.02 | 14:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини