Д-р Дариткова: Цинично е да се премахва забраната за пушене на закрито

share

Много съм изненадан от бързата реакция на "Атака" за предложените промени за забраната на тютюнопушеното. Това заяви Мартин Захариев от Коалиция за България в сутрешния блок на Нова телевизия по повод възможността да се вдигне забраната за пушене на закрито.

Според него спорът не е между пушачи и непушачите, а между ресторантьори и законодателя.

Според д-р Румяна Дариткова от ГЕРБ инфарктите са намалели значително. Цинично е да се говори за връщане на пушенето в страна, която е сред първите места по заболели от сърдечно съдови заболявания. Цинично е да се говори, че БСП ще се грижи за нацията, а да премахва забраната за пушене. Силно се надявам, че Атака не е партията за мокри поръчки на БСП. Така че в този смисъл не се изненадвам, че точно тази партия внася това, категорична е тя.

Захариев е на мнение, че законът не работи. В него няма и санкции, каза още той. Има една част от обществото - собствениците на заведения, които търпят загуби. Този въпрос има две страни - от една страна, то засяга здравето на хората, но от друга - то е социален и икономически феномен, каза още депутатът от Коалиция за България.

Дарткова каза още, че се гордее, че по времето на ГЕРБ е въведена тази забрана, защото е една от малкото значителни реформи в здравеопазването.

Водещи новини

Още новини