Фериботна връзка между Русе и Гюргево ще бъде готова през лятото

  • 28 юни 2024 14:44

  • 875
  • 2
Фериботна връзка между Русе и Гюргево ще бъде готова през лятото
© Булфото

Фериботна линия може да свързва Русе и Гюргево още това лято. На редовното си заседание днес (28 юни) румънското правителство одобри проект на нормативен акт, който предвижда възстановяване на фериботните превози, които да обслужват двата бряга при Дунав мост.

Става въпрос за повторно отваряне на стар пропускателен пункт, който е работил до 2005 г. 

Въвеждането му в експлоатация ще стане след изграждане на инфраструктурата, осигуряване на персонал и необходимите комуникации, съобщава БТА.

Най-малко 200 тира в денонощие ще могат да бъдат превозвани в една посока. Около 12-15 процента от трафика по Дунав мост ще може да бъде пренасочен по фериботната линия.

Това ще облекчи значително трафика на Дунав мост, който в момента е изключително засилен заради летните отпуски и аварийния ремонт, започнал преди две седмици.

Защо се бави изграждането на фериботна връзка между Русе и Гюргево?

На 29 април правителствата на България и румъния подписаха в Букурещ споразумение за откриването на българо-румънската граница на международен граничен контролно-пропускателен пункт Русе-Гюргево – ферибот.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.28 | 17:31

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.28 | 14:59

1
Ооо, Мизериооо

Добави коментар

Водещи новини