Обвиниха мъжа, който си спретна гонка с полицията във Велико Търново

  • 28 юни 2024 16:59

  • 453
  • 1
Обвиниха мъжа, който си спретна гонка с полицията във Велико Търново
© Gettyimages (архив)

Районна прокуратура – Велико Търново привлече в качеството на обвиняем 30-годишен мъж за хулиганство на пътя при управление на автомобил, неподчинение на полицейски органи, причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за повреждане на чужди движими вещи – девет автомобила, като причинените щети са на приблизителна стойност 10 000 лева.

E.Н. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 27.06.2024г. в гр. Велико Търново, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служители от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР  В. Търново, да изпълнят задълженията си за контролиране спазването на правилата за движение, като не изпълнил многократно подадените разпореждания със светлинен и звуков сигнал, както и устно разпореждане да спре управлявания от него автомобил  марка „Ауди А8“, за да му бъде извършена проверка – престъпление по чл. 270, ал. 1, пр 1 от НК.

По същото време в гр. Велико Търново, умишлено причинил лека телесна повреда на служител от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР  В. Търново, в качеството му на полицейски орган, при изпълнение на службата му, чрез превеждане в движение автомобила, който управлява и блъскане на лек автомобил, в който се е намирал полицейския служител – престъпление по чл 131, ал. 1, пр 4, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за още две престъпления.  

След гонка: Задържаха мъж, причинил катастрофа във Велико Търново

За това, че противозаконно повредил чужди движими вещи – девет автомобила (от които един е служебен), с което причинил на собствениците вреди на обща приблизителна стойност 10 000 лева – престъпление по чл. 216, ал.1, пр.2 от НК. 

При управлението на автомобила, обвиняемият извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той управлявал автомобила демонстративно с висока скорост по улиците на гр. Велико Търново. Независимо от многократно подадените му от полицейски служители разпореждания със светлинен и звуков сигнал, с произвеждане на предупредителни изстрели със служебно оръжие, за да му бъде извършена проверка, след последване с патрулен автомобил  със специален режим на движение, с включен светлинен и звуков сигнал, рязко сменял посоката на движение, като блъснал служебния автомобил, с цел да му попречи да го преследва. Е.Н. предизвикал няколко пътнотранспортни произшествия, като блъснал общо девет автомобила, които се намирали на пътя му,  с цел да продължи движението си и да избяга, като демонстративно увеличил скоростта на движение – престъпление по чл. 325, ал. 3 , вр. ал 1 от НК.

С постановление на наблюдаващия  прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново,  обвиняемият е задържан за срок до 72 часа и спрямо него предстои внасяне на искане в Районен съд - В. Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои назначаването на експертизи, разпити на свидетели и др. следствени действия. В зависимост от техния резултат, ще бъде преценено дали е извършено и престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК – за шофиране на МПС след употреба на алкохол. Действията по разследването продължават под наблюдението на РП - Велико Търново.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.28 | 17:29

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини