Брендо „някак си“ се оказа в България, известен рецидивист насилник уби жена, министърът проверява колчетата на „Патриарха“ (и още…)

  • 28 юни 2024 15:02

  • 2682
  • 0
Брендо „някак си“ се оказа в България, известен рецидивист насилник уби жена, министърът проверява колчетата на „Патриарха“ (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

Този обзор на последните дни е за всички, които все още не са избягали от България. 

За радост, най-после видяхме два последователни дни с нормална температура, сваряването в собствен сос се отложи за другата седмица. 

Междувременно Брендо се прибра. Кой каза, че успелите българи не се връщали в страната? Поради явно наложената от МВР система за самообслужване – като на каса в Лидл – на Брендо му се наложи сам да се открие, сам да се прибере, сам да се залови и сам да се предаде на властите. Ще направя обосновано предположение, което може и да не е вярно, че поне един служител си е казал: Ееее, бàси! Сега ли намерѝ да се предаде! Сà трябва да пишеме, доклади, пà показания… Не можа да си сèди, къде си беше!

Но няма как да знаем дали това се е случило или не. Както и министърът няма как да знае дали и кога Брендо се е прибрал с помощ или без помощ. 

За всеки случай, днеска министърът каза, че Брендо се е прибрал по времето на Рашков, но понеже изглеждаше малко нагласено, го питаха откъде знае и се оказа, че… може и да не знае.

Междувременно, един известен рецидивист, който през 2023 г. преби до неузнаваемост и изхвърли навън една жена, сега е успял да я убие. Нея вече я няма, мъртва е, както мнозина предположиха, че ще се случи, ако никой не вземе мерки срещу насилника, който редовно заплашвал с убийство и други, редовно и пребивал други. Няколко жени се престрашиха да кажат, че са били бити и заплашвани от него. Никой не взе мерки. Едната от жертвите умря. Сега всички се правят на тъжни и изненадани. Важното е, че виновни няма. 

Пребита от Орлин Гигов жена опитала да помогне на други негови жертви

Междувременно, вътрешният министър отиде да провери колчетата на „Патриарха“ и напълно отрече това да е ПР акция в полза на една определена партия. Партия, която управлява София горе-долу от началото на века, но след последните избори чак откри, че в столицата може да има задръствания. Макар че ги открива обикновено по времето, когато организира протести срещу задръстванията, които предизвикват… задръствания. 

Всички жертви на обири, насилие, роднините на убитите, ограбените и измамените, изгубили всичките си спестявания чак сега разбраха, че е трябвало да изчакат първо най-важните проблеми за МВР да бъдат решени – а именно колчетата на „Патриарха“ – и тогава да дойде техният ред. 

Обвинителите и „органите“, може пък и да се сетят да видят там (щом ще се занимават с пътища и улици така приоритетно) защо ремонтът на ремонта на „Графа“ беше напът да влезе в рекордите на „Гинес“, но съветваме уважаемите граждани да не чакат със затаен дъх. 

Също така стана ясно, че е излязъл доклад на Държавния департамент на САЩ за религиозните свободи по света през 2023 г. … и положението не е много розово. Докладът беше представен онзи ден от държавния секретар Антъни Блинкън и в него се казва, че в България има ръст на антисемитизъм и тормоз на религиозни малцинства. 

Доклад на САЩ: През 2023 г. в България се наблюдава ръст на антисемитизма

Чаках два дни да чуя изявление на отявлените антифашисти на републиката, но такова не последва. Започнах да предполагам, че те са „антифашисти“, само ако им пипат съветските паметници, иначе са клетки заспали. В смисъл, спящи клетки, извинявам се за объркания словоред. 

После се сетих, че години съм ги чакал същите да кажат нещо за това, че София и страната са изрисувани със свастики по улици и фасади, стени и тротоари, но не дочаках реакция. Не дочаках и да се организират да изчистят свастиките. Реакция и чистене съм чувал и виждал, само когато им драскат съветския паметник или веднъж, когато някой по морето беше надраскал обида за партията на онзи, дето го пазят снайперисти. Само тогава излизат с остри декларации и пращат младежи да чистят. Само тогава се сещат, че са антифашисти. Но, имайки предвид нивото на образованието, те може още да не са разбрали, че свастиките са свързани с фашизма. Дайте им време. 

Междувременно, в страната отвъд океана, се случи първият кандидат-президентски дебат между Байдън и Тръмп. След който стана ясно, че и двамата трябва да бъдат оставени намира да си доизживеят старините – единият в старчески дом, а другият – в затвора. Но понеже идиотизмът не е приоритет само на европейците, ще трябва да предположим, че осъденият престъпник Тръмп все пак някак си ще стане президент отново. 

И там си имат „демократи“, като нашите „демократи“, дето са особено обидчиви и като не получат съвършен кандидат на бял кон, се цупят и го „наказват“ като не му гласуват на изборите. После някак си се оказват наказани те, но за „идване на акъл в главата“ е все още много рано да се говори. Може би след два-три века. Ще видим. Всъщност… няма да видим. 

Юни е най-топлият месец от 140 години насам

Е, това беше от последната работна седмица на най-горещия месец в историята. Ако се страхувате за бъдещето, ще трябва да ви поздравим за прозрението. Ако ли пък сте изпаднали в депресия, защото това е била най-ужасната седмица в живота ви, ще трябва да ви подсетим, че това е била най-ужасната седмица в живота ви… досега. 

Приятна събота и неделя и до понеделник, когато ще има връчване на мандат. Поредното. 

Радев връчва първия мандат на ГЕРБ на 1 юли

 

________________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
2682 0

Свързани новини

Водещи новини