Иван Костов: Имам какво да направя за България

share

Новият проект между ДСБ и Единство на Надежда Нейнски събира всички хора, които са готови да защитят управлението през 1997-2001г. ГЕРБ не е в състояние да изведе страната от кризата, твърди лидера на ДСБ Иван Костов. Управлението в момента прави недопустими опити за реабилитация на комунистическия режим и неговите символи.

Касовата приватизация по времето на нашето управление даде възможност за създаване на 650 000 частни фирми, които доведоха до изход от кризата само за 10 месеца, припомни Костов. За нас оценката, която получихе през 2001 г. е изключително скъпата цена на реформите, които бяха платени от хората. Ако не бяха закъснели промените при Беров и Виденов сега щяхме да бъдем на едно ниво с Чехия, заяви лидерът на тъмносините.

Аз имам какво да направя за България, за да я изведа от кризата. Никой не може да повтори тези думи със същата решителност която имам аз. Последните 12 г. показаха, че има кой да убива частния бизнес, а не да дава изход от кризата, каза Костов. На избирателите, които досега не са гласували за нас предлагаме именно тази платформа, припомни лидерът на ДСБ. Не казвам, че съм единствен, казвам, че сме заедно и ще бъдем отворени към всички партии и граждани, които застават зад тези политически идеи.

Ние сме хората, които заявяват принципи, после се обединяват, за разлика от останалите, които се събират, за да изберат какво да защитават, категоричен е Костов. Появата на ГЕРБ и настаняването му в десния спектър и възстановяването на носталгията към комунистическите символи изправи десницата до ъгъла на откровението, където трябваше да решим какво е било нашето управление и готови ли сме да забравим това, което ни е разделило в миналото. Казаното от ГЕРБ, че преходът е криминален ни накара отново да се съберем, обясни лидерът на ДСБ.

На реплика дали би приел и изгонените от СДС, докато той ръководеше партията Иван Костов отчесе „вие сигурно се шегувате с част от имената“ като посочи, че Йордан Цонев и Христо Бисеров са при Ахмед Доган.

Неестествено е на конгрес на ДПС да се линчува човек, какви права и свободи защитават тези хора, като пребиват обезоръжен човек. Според мен това е политическа провокация и ако бях на мястото на Цветан Цветанов бих отговорил вече на този въпрос, каза Костов. МВР и НСО показват, че са напълно разкапани, не знаят как да реагират или да спрат насилието. Тези хора прехвърлят отговорността си помежду си.

10 млрд евро цена на АЕЦ „Белене“ означава, че всяка година трябва да се връща 1 млрд евро за година като главница. За да се постигне подобна доходност и да се изплати централата за 10 години е необходимо токът да бъде 3-4 пъти по-скъп, мотивира се Костов.

Водещи новини

Още новини