Може ли закъсняло покаяние да води до изкупление и опрощение

pixabay
share

Не, не може. Може само още повече да разкаля терена на нечестни сделки, сглобки и прочее далавери, които се правят в публичното пространство у нас. Това си мисля като чета медийното признание на иначе уважавания от мен юрист Радомир Чолаков по повод нескопосните промени на Конституцията, които направиха „неможачите” от т.нар. „сглобка”.

„Измененията на Конституцията са капитална политическа и юридическа грешка”,

пише за „24 часа” бившият председател на юридическата комисия в 49-тия състав на НС Радомир Чолаков. Това твърдят и повечето нашенски слуги на Темида по този въпрос, които не са обременени с тежки партийни възгледи. Сигурна съм, че Радо Чолаков, когото познавам отдавна като добър действащ правист, също знае затова.

Ето защо ме терзае въпросът, защо трябваше той да става съучастник на „родителите на реформирането на основния ни закон”? Мира не ми дава и питането, което си задават и повечето свестни и съвестни служители в правораздаването - защо спечелилите изборите позволиха да се правят тези реформи така набързо, на крак и некадърно?

 Частичен отговор пак дава г-н Чолаков в своето публично признание: „Направихме я заради амбицията и обсесията на Христо Иванов”. И пояснява, че към днешна дата дори Христо Иванов и Атанас Славов упражнявали натиск върху КС да запази направените надве-натри нескопосни изменения?

От много закъснялата изповед на г.н Чолаков сякаш от самосебе си се налага неприятния извод, че само и само за да закрепят някаква власт у нас,

представителите на порочното ни съвременно статукво са готови да удовлетворяват всяко желание на хора с амбиции, обсесии и други отклонения от нормалното?!  

Това от психиатрична гледна точка не е ли твърде опасно! Не знам, специалистите ще се произнесат по тези въпроси.

За мен е ясно само, че едно такова закъсняло признание като това на съучастника в съсипията на Конституцията Радомир Чолаков, с днешна дата не върши никаква друга полза за обществото ни, освен да отвращава още повече и без това отвратените от политиката и властта.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини