Ивайло Вълчев разкри за какво ще работи в ЕП

  • 16 юли 2024 14:30

  • 1045
  • 3
© Novini.bg

Кампанията ни беше успешна, защото представихме пред хората задачите, по които смятаме да работим тук. Важните задачи за нас са преразглеждане на зелената сделка, преразглеждане на квотите за земеделска продукция, риболов, контрол на миграцията, намаляване на пропагандата, която отдалечава младите хора от традиционните европейски ценности на семейството и обществото. Аз съм доста спокоен, защото вече намираме доста съмишленици, с които да решим тези проблеми. Нашите приоритети в момента са приоритети на голяма част от хората, които са в европарламента

Това заяви пред репортер на Novini.bg в Страсбург българският евродепутат от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Ивайло Вълчев, който взе участие в първото заседание на новия европарламент. 

ИТН бе приета като част от групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент

"Днес ще се срещна с останалите български евродепутати. Аз ще държа да се виждаме по-често и да си говорим повече, за да разбираме наистина какво е важно за нас като българи. С колегите си от групата на "Европейските консерватори и реформисти" работя вече един месец. Аз съм щастлив да видя, че приоритетите, които си поставихме ние в България, са приоритети и на тази група. С тях буквално говорим за едно и също", разкри той. 

"Вие журналистите, с вашата работа, показвате какво всъщност работим ние тук в европарламента. Ако има някаква негативна митология за работата тук, то тя е, извинявам се, на самите български евродепутати, които са работели досега, защото може да са искали да останат в сянка. Аз смятам да правя точно обратното - няма да има човек, на когото не бих откликнал или медия, на която не бих разказал какво точно работим тук", добави Ивайло Вълчев. 

"Зелената сделка не е един документ, а е един сбор от множество документи. Не всички от тях са приоритетни за промяна. Всеобщо е мнението, че Европа налагайки си сама някакви ограничения, с които губи сила, трябва да се направят промени, защото иначе няма да може да си прозиведа нищо сама и така става зависима. Слава Богу, все повече хора разбират това и се оказва, че промяната на зелената сделка може да не се окаже толкова сложна, както се опитват да я представят някои хора в България", категоричен бе българският евродепутат. 

Тошко Йорданов: ИТН са готови да съставят експертно правителство, като разговарят с всички

"За да бъдат приети дадени решения, е необходимо да има работещо правителство. Ние от ИТН сме казали много ясно, че сме готови да поемем третия мандат и да осъществим кабинет. Надявам се да има разум, а не игри при разглеждането на втория мандат. Ако това не стане, ние сме готови за третия мандат. Дори и тук, българският еврокомисар трябва да бъде предложен от редовно правителство, а ние в момента нямаме такова", коментира Ивайло Вълчев политическата ситуация в България. 

Последвайте канала на

Галя Георгиева
1045 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Баце

2024.07.16 | 16:11

3
срам ме да те гледам
Boko

2024.07.16 | 15:29

2
И ТОЗИ ВЕЧЕ,СТАНА МАЙСТОР НА ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ !!!!
Снежко Снежев

2024.07.16 | 14:48

1
За какво ли... за заплата, за какво друго:)))?!?

Добави коментар

Водещи новини