Не за честта на прокурорите, а за безчинствата им плащаме милиони левове обезщетения. Докога?!

  • 04 юли 2024 15:40

  • 1063
  • 0
Не за честта на прокурорите, а за безчинствата им плащаме милиони левове обезщетения. Докога?!
© pixabay

Може и да не съм права, обаче не вярвам назначената проверка срещу прокурора Франтишек, да доведе до неговото понижаване в длъжност, или недай Бог, до неговото отстраняване. По-вероятно е сам да реши да си тръгне, когато реши. Той е този обвинител, който преди да прати за едното нищо тв продуцента Нико ТупаревНико ТупаревНико Тупарев е роден на 27 октомври 1971 година в София.   Завършва Българо-датския колеж. в ареста, е работил и по скандалното дело „Осемте джуджета”, което много се коментираше по време на протестите през 2019-2020 години и после пак бе обвито в мъгла и тишина.

Днес Софийската апелативна прокуратура оттегли протеста срещу пускането без мярка за неотклонение на телевизионния продуцент Нико ТупаревНико ТупаревНико Тупарев е роден на 27 октомври 1971 година в София.   Завършва Българо-датския колеж., който бе обвинен за това, че в периода от 11 март до 16 септември 2020 година е присвоил пари от собствената си фирма като длъжностно лице, каквото той не е.

Временният главпрокурор

Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. преди дни разпореди на отдел "Инспекторат" при Върховната прокуратура да направят цялостна проверка

на работата на прокурора от Софийската градска прокуратура Димитър Франтишек Петров. Проверката щяла да обхване периода от 30 юни 2021 г. до 28 юни 2024 г., съобщиха тогава от пресцентъра на прокуратурата.

Прокурор Франтишек е наблюдаващ прокурор по делото срещу тв продуцента Нико ТупаревНико ТупаревНико Тупарев е роден на 27 октомври 1971 година в София.   Завършва Българо-датския колеж., който в края на миналата седмица беше освободен със съдебно решение от ареста без никаква мярка за неотклонение, а защитата му твърди, че прокуратурата неправомерно се меси в частен спор между съдружници.

Припомням, че

Франтишек е работил и по казуса с "Осемте джуджета" и бе един от проверяваните дисциплинарно прокурори,

но прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, а след това и Върховният административен съд отказаха да го накажат за нарушения.

Ето така скандалите идват и отминават в клетата ни държавица. Овластени висши чиновници могат да окошарят когото си решат, дори без никакви доказателства, както става ясно от скандала с тв продуцента, после съдиите да го пуснат, а прокурорите да се правят на ни лук яли, нито на лук мирисали. Но…

когато ощетените осъдят държавата заради безхаберието на единиците с власт, всички ние дружно им плащаме гафовете.

Франтишек няма да е първият, за съжаление, няма да е и последният както върви „борбата с корупцията” по високите етажи. Помните ли, че имаше един прокурор Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013? Та той беше зам.градски прокурор на София, изтеглен от Пазарджик, където е родното му място, но вероятно е повишен за особени заслуги в битката с корупцията!

Та този един бивш прокурор скандално, грозно и унизително през 2010 година арестува бившия военен министър Николай Цонев. Тогава той бе обвинен в предлагане на подкуп на следовател. По време на ареста заместник - градският прокурор Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 нарече бившия министър „абсолютен престъпник“. Две години по-късно, през 2012 г. Цонев бе оправдан от Софийския градски съд.

Ексминистърът бе съден и оправдан по четири дела. През 2015 г. той осъди прокуратурата на втора инстанция да му плати обезщетение в размер на 15 000 лева. От нашите джобове.

Така си върви до днес и плащаме масрафите на незнаещи, неможещи и некадърни служители.

Междувременно имаше още и още дела и заради гафовете на чиновници с различни рангове, но все ние плащаме. Така например ние, българите, сме платили над 22 милиона лева по дела, загубени в Европейския съд по правата на човека, каза преди две години тогавашния правосъден министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо и вероятно вече са повече, но към момента няма актуализирана справка.

Разбрахте ли сега, че никаква „съдебна реформа” няма и няма да има, докато за нея се говори само с лозунги и клишета и няма никакви действия в полза на хората?!

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1063 0

Свързани новини

Водещи новини