Колко струва превъзходството на некадърността

pixabay
share

Неведнъж различни пътни експерти са заявявали, че организацията на движението в София не е направена добре. Пълно безобразие обаче е, че близо 1,5 млн. лв. от парите на софиянци са похарчени незаконно за недомислиците и хаоса, който управата на столицата предизвика с измененията в центъра по по бул. "Витоша", бул."Патриарх Евтимий" и ул."Проф. Фритьоф Нансен" . Съдът обяви, че тези действия на властта в София са незаконни.

Не знам какво трябва да си мисли човек за качеството на материала, който пращаме да ни управлява.

Дали че са некадърни и неможачи, или крадливи и корумпирани! Или всичко това накуп. Нека всеки сам си даде отговор на тези важни въпроси.

На мен лично изобщо не ми се слушат оправданията на сгафилите, които без промяна по заучен порочен тертип веднага бързат да хвърлят вината върху предходните управляващи.

Не съм съгласна, че отговорността трябва да се носи само от новия кмет. На ден един такъв управленец подписва по над 600 документа и не е възможно да вникне в детайли във всичките. Затова има заместници, началници, отговорници по ресори, които е важно да не го подвеждат, а да си вършат съвестно работата. Нали затова им плащаме заплати и хонорари през бюджета.

Смятам, че конкретните виновници за беззаконието, предизвикано в центъра на града, трябва да понесат отговорност за своята некадърност и дори да върнат в хазната похарчените на вятъра милиони левове.

Това вече ще е същинска промяна. Вина за случилото се има и СОС, без чиито решения кметът е с вързани ръце за решаването на повечето ситуации в града. Този проблем в София е важно да не се замита под килима на „Московска”33, за да не рецидивира в никоя друга област занапред. Иначе софиянци с право могат да си кажат, че парите им се харчат произволно от хора, които нито знаят как да управляват, нито могат да го правят.

Със сигурност дотук доказват, че не са наясно как да организират движението в столицата, което  несъразмерно спрямо инфраструктурата, е натъпкано с коли, велосипедисти, тротинеткаджии, мотористи. В целия този транспортен хаос почти не остава място за хората, ходещи пеш. Мисля, че не бива да свикваме с подценяването на човека за сметка на машините. Съща така мисля, че е гламаво тротоарите така да се разчертават, че велоалеите да са от вътрешната страна, а за пешеходците да се отрежда да се движат почти досами пътните платна. Такава тъпотия е направена например в „Младост”. Изобщо с тези тежки проблеми трябва да се заемат кадърни професионалисти, а не партийни протежета, които са назначени заради своето верноподаничество и подмазвачество. Иначе ще трябва да признаем, че живеем в общество, в което има превъзходство на некадърността.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Водещи новини

Още новини