Първи в пропастта между народ и власт падат случайниците в политиката

  • 19 юни 2024 12:52

  • 1320
  • 0
Първи в пропастта между народ и власт падат случайниците в политиката
© pixabay

Гледам първото заседание на 50-ото НС и не вярвам на ушите си, както казваше един любим български сатиричен образ! Как толкова много наглост, лъжа и лицемерие може да се побере в една депутатска душа! Не във всяка. Само в определени избраници на някои сред нас, които нямат нито срам, нито страх от бога, от възмездие и от истината, която винаги като водата си проправя път и излиза наяве.

Най-голямата и тъпа, но упорито повтаряна лъжа е, че довчера сме били имали „стабилно и работещо” правителство, ама видите ли поради някакъв свой неведом каприз и неясни прищявки Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в разтурили този „монолит”. Изричат я партньори в доскорошната коалиция - от ПП-ДБ.

Чудя се дали сами си вярват или са преживели внезапна лоботомия,

та не помнят неспирните си кухи претенции, инатене, оспорване и открит саботаж на всяко едно предложение, идващо от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. На практика кръстената от някои сламени глави „сглобка” не работеше, циклеше от пусто в празно и не направи нищо в полза на хората. Отровиха ни с евтини скандали и обидни за мислещия човек действия.

Направиха изкуствено повишаване на месечните възнаграждения на чиновници и пенсионери, чрез вземане на заеми, които ще трябва да плащат и внуците ни след нас.

След като с месеци се дърляха за щяло и нещяло, на Борисов, който беше първенец и на предходните избори по резултати, просто в един момент му писна и предложи предсрочен парламентарен вот.

Няма да се спирам тук и сега на „седенето в скута на Пеевски”, пиенето на „мазни турски кафета” от страна на ППДБ в парламентарната стая на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и прочее сполучливи метафори, забили се като пирони в публично съзнание.

Минавам само да припомня това онова на онези, които помнят избирателно и които за три години не успяха да променят абсолютно нищо друго освен, че се разровиха в Конституцията и я осакатиха.

Не разбирам, но приемам, че някои от сънародниците ни все още продължават да гласуват за тях. По тази причина, спечелилите първенството в поредното изборно състезание, са принудени да поканят всички, които избирателите са пратили в 50-тия парламентарен състав.

Правилата на играта го налагат,

а не че Борисов не може да живее без Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и затова го кани в управлението. Просто е.

Дано го проумеят, преди пропастта между народ и власт да стане още по-огромна и да погълне завинаги всички случайно попаднали в политиката! Това вече ще е същинска и много важна промяна към по-добро.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1320 0

Свързани новини

Водещи новини