Докога безкрайната политическа глупост ще ни води от избори на избори…

  • 20 юни 2024 14:14

  • 1260
  • 0
Докога безкрайната политическа глупост ще ни води от избори на избори…
© pixabay

Поведението на новите – стари политици в Народното събрание само за два дни успя хептен да ни отврати дори и нас, които все още гласуваме. То бива партийна тъпотия и ограниченост, ама все пак чак толкоз не бива! Защото тези, за които гласувахме, пред очите ни затриват и държавата, и държавността с всеки изминал час престой във властта.

Вярно е, че отговорността за съставянето на работещо парламентарно мнозинство и правителство, е на партията победител във вота и това е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Но също така е вярно, че всички останали партии, освен ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, се държат като кукувици в гнездото на властта – минават само да направят някоя поредна тъпотия и вреда и се правят на нито лук яли, нито на лук мирисали.

И няма кой да им каже на тези

политически кукувици да престанат да демонстрират безподобната си наглост и цинизъм към народните дела.

Примерно, няма нужда К.Петков да се репчи на ИТН от парламентарната трибуна задето са подкрепили избора на новия председател на НС – Рая Азарян. Още повече, че някой непредубеден гражданин би решил, че Петков ревнува ИТН заради „скута и мазното кафе” на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на чиято подкрепа ППДБ дължат възможността да направят нескопосните промени в Конституцията.

Призивите пък на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател, че видите ли щели били да подкрепят само свое собствено правителство, не ми се коментират – не съм компетентна по фантасмагорични претенции. Инатлъка на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е също ми е неразбираем. Както и поведението на всеки един парламентарист, който се държи като „тесен чепик” по отношение на държавата, държавността и народа си в момент, когато около нас бушуват поне две войни, които ни застрашават.

За три години ходим шест пъти на избори и получаваме все от същото.

Защото гласуващите така са решили. А повечето от имащите право и задължение по закон на глас дори не искат нищо да решават с този „материал”, който им пробутват партиите под формата на листи. Защото не вярват в партийно-листовата система и са напълно прави.

Така повече не може да се управлява, не става, не сработва. Хората не желаят за гласуват, а политиците не могат да управляват, защото, меко казано, не се понасят помежду си и си правят с кеф единствено и само сакатлъци.

Не разбирате ли, че и нови избори наесен няма да ни спасят от настоящата управленска безумност? Че никой нормален човек нито иска повече да ходи на избори, нито одобрява поведението на онези, които от сутрин до вечер ни занимават със собствените си ограничени възгледи за света и политиката.

Или искате този ужас да продължава безкрайно! Защото, както е известно от Айнщайн, само човешката глупост е безкрайна…

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1260 0

Свързани новини

Водещи новини