Стига лигавщини! Правителство трябва да има

  • 17 юни 2024 11:31

  • 2582
  • 0
Стига лигавщини! Правителство трябва да има
© pixabay

Най-простичко казано,  защото недалеч от нас бушуват и ни застрашават поне две войни, които световни безумци не спират умишлено, а напротив, дори ги подклаждат нарочно. И защото имаме нужда най-после от сигурно и стабилно управление, за да си отдъхнем от политическата нестабилност и истеричното поведение на партийци, които искат, но доказаха, че НЕ могат да управляват.

На повечето нормални хора в страната, с които съм разговаряла, а това е всекидневно, силно им писна от избори всяка година, заради неясни политически капризи на партийци с откровени нелекувани психични проблеми.

За шести пореден път в рамките на близо три години гласуващите

българи ясно показаха, че делегират правомощия за властта на различни партии. И никой на никого не дава правото да се дърля до откат с останалите.

Откъде накъде тогава партии с по-малък постигнат резултат от първите и вторите във вота, ще поставят условия и ще дават непоискан акъл на спечелилите за пореден път вота! Впрочем същите тези критикари имаха възможност да се докажат в управление и показаха, че са кръгли неможачи с претенции.

Не разбирам обвиненията от страна на сгромолясалите се с над 300 000 от гласовете на своите избиратели, към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че видите ли, били „задушавали в прегръдката си” всеки следващ свой партньор в управлението.  Дума не отронват, че всъщност причините за сгромолясването на ортаците на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във властта просто сами по себе си не ставаха и собствено ръчно и мозъчно се дисквалифицираха. Да, Борисов е онова, на което анализаторите му викат „политическо животно”, а той дори за мащабите на страната ни, е съвършеното политическо животно. Ама той не е виновен, че останалите субекти на обществената сцена нямат сили да „танцуват” повече от едно-две лета. Майсторите на манипулациите, пропагандите и оправданията на некадърните и неможещи политически формации, дали имат отговор на простичкия въпрос:

как така Борисов не можа да задуши и обезличи през годините назад ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и неговите водачи?!

Всичко друго са яловите претенции на случайници в политическия живот, които влизат в него за малко – само колкото да се облажат от властта, да уредят и своите роднини, шуреи, баджанаци и всякакви други калинки и некадърници.

Така ли искате да продължаваме до безкрай – до окончателното разкостване на това, което остана от държавата ни и затриване на иначе красивата ни Родина?

Аз не искам повече експерименти и затова смятам, че е крайно време да се направи правителство и мнозинство от национално отговорните и сериозните мъже и жени, на които гласуващите преди дни дадоха своето доверие. Те вече не трябва да обръщат никакво внимание на неможачите и мрънкачите, защото ситуацията вече е различна и мнозинството българи се убедиха, че промяната у нас води не към по-добро, а към още по-лошо и нестабилно положение за хората. Силата на протестите спихна и отлива на над 300 000 от избирателите на тази злощастна формация на скорошния вот ясно доказва разочарованието от нея. Отливи има и от другите политически субекти, но все пак по-равномерно разпределени в годините назад.

Смятам, че никой повече не бива да обръща сериозно внимание  на лигльовците,

които не знаят сърби ли ги, боли ли ги и допринасят за разрухата и дестабилизацията на държавата ни. Една китайска поговорка гласеше, в перифраза, че трябва доста  пот, за да свършиш една работа, а за да я критикуваш, ти е нужна само малко слюнка.

Освен всичко дотук, мисля, че, ако сега отговорните не направят правителство, то те целят умишлено да предизвикат нови избори наесен, на които, ако на президента му писне, излезе и направи своя партия, ще ги отнесе като куцо пиле развален домат, както пък казва една наша народна поговорка.

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2582 0

Свързани новини

Водещи новини