Водещите новини! Кои са убиецът и жертвата му във Видин? Русия е употребила севернокорейски ракети в Украйна (и още…)

Getty Images/Pixabay/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 януари   

 

„Вигенин не каза дали от БСП ще се извинят, но беше категоричен, че социалистите не създават паника, тъй като „паниката я създавали управляващите“, а те просто цитирали документи“.

Ние можем да предположим дали ще се извинят…

А и има един такъв механизъм: на немалка част от даден електорат не му трябва да види и един имигрант, за да смята, че е „залят от имигранти“, нужно е само определени хора да излизат през пет минути по телевизията и във Фейсбук и да му казват, че е залят от имигранти. Той ще вярва, дори да не вижда и кьорав имигрант. Ако грее навън, но му казват, че вали, ще се вайка цял ден, че вали. Предпочита да вярва на определени „политици“ вместо на собствените си очи. 

Така че до „извинение“ едва ли някога ще стигнем. 

Цветанка Ризова към Вигенин: Готови ли сте да се извините, ако се окаже, че няма да ни залеят мигранти?

***


„Това е въпрос на преговори, които още не са проведени. Мога да ви уверя, че който прави анонс в едната или другата посока, приказва напразно. Такъв разговор няма към момента. Тепърва предстои и това ще бъде решено в контекста на всички останали въпроси, свързани с ротацията“, коментира Иванов.

Христо Иванов: Въпрос на преговори е с чий мандат ще бъде съставено правителство след ротацията

***


По неофициална информация 79-годишният мъж, е известен в квартала като Мемед, а името му е Кольо Денев. Убитата жена е негова съпруга и се казва Теменужка.

Смъртта ѝ най-вероятно е настъпила в следствие на жестоки удари по главата и тила. Работи се по версията, че убиецът ѝ е удрял главата на жената в пода на стаята. След извършената аутопсия вчера е установено, че смъртта ѝ е настъпила 48 часа преди аутопсията. Това означава, твърдят полицаи, че тя е била убита най -вероятно на 2  януари т.г. , близо два дни по-рано от откриването на трупа ѝ.

Убийството във Видин: Ето кои са килърът и жертвата му

***


Сигналът за насилието е бил подаден в първия ден на новата година.

По първоначални данни издевателството над жертвата е било системно в продължение на около шест години, включително и в чужбина.

След разследване са установени извършителите - мъже на 22 и 40 години от София.

Мъже принуждавали с бой и заплахи жена да проституира цели 6 години

***


Министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев проведоха извънредно оперативно съвещание с директорите на Главните и Областните дирекции на МВР в страната, съобщават от вътрешното ведомство. 

След гонката в Стара Загора: Вътрешният министър поиска две оставки

***


Президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа нов закон, който му дава доживотен имунитет срещу наказателно преследване и значително затяга условията за кандидатите за президент, като не позволява на опозиционните лидери, живеещи в чужбина, да се кандидатират на бъдещи президентски избори, предаде БелТА.

Лукашенко си даде доживотен имунитет срещу наказателно преследване, подписвайки нов закон

***


Руснаците обаче не са чак толкова наивни и бързо се досетиха.

Това всъщност е китайската лимузина HONGQI H5. Просто е сменена емблемата и долната част на предната решетка. Но това, което беше изненадващо, не беше 100% прилика, а цената на Волгата.

Новата "Волга" смути руснаците: Какво видяха?

***


Иракската военновъздушна база Харир, в която са разположени американски и международни сили, е била атакувана от въоръжен дрон, съобщи службата за борба с тероризма на Иракски Кюрдистан, цитирана от Ройтерс.

Атакуваха с дрон американска база в Ирак

***


"Вече няма маскировка... като част от своята откровена геноцидна война Руската федерация за първи път нанесе удар по територията на Украйна с ракети, получени от... Северна Корея", написа Подоляк в социалната платформа "Екс".

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби вчера заяви, че Русия вече е употребила балистични ракети, доставени от Северна Корея, за атаки в Украйна, потвърждавайки изявления на неназовани американски представители във вестниците "Вашингтон пост" и "Уолстрийт джърнъл", че Северна Корея е започнала да доставя в Русия ракети и пускови установки.

Киев потвърди информацията на Вашингтон, че Русия е употребила севернокорейски ракети в Украйна

***


Тази сутрин Северна Корея, която технически все още е във война с южната си съседка,  изстреля повече от 200 снаряда в Жълто море, близо до островите Йонпьон и Бенньон, което принуди властите в Южна Корея да евакуират цивилното население. Сеул нарече това „провокация“ и предупреди, че ще предприеме „съответни мерки“.

Китай призова за сдържаност след изстрелване на снаряди от страна на Северна Корея

***


 

Водещи новини

Още новини