Росен Плевнелиев пети по ски в Банско

Булфото
share

Президент, дипломати, министър, депутати, банкер и приятели събра на едно в Банско третото поредно състезание по ски за преходната купа на Външния министър.

Президентът Росен Плевнелиев бе голямата атракция и най-търсеният от всички на писта "Юлен" над Банско. И понеже както се казва: "Апетитът идва с яденето", държавният глава поиска и купата. А тя традиционно става притежание на посланика на Словакия у нас Негово Превъзходителство Карол Мистрик.

Двукратният й носител все пак даде на президента Плевнелиев да пипне купата. От своя страна, на шега, Плевнелиев поиска "купа за президенти", вместо за дипломати. "Тогава няма начин да не е моя", каза президентът, който преди стартовете се похвали, че е направил за загрявка няколко спускания. Това му пролича, защото в първия манш времето на президента бе четвърто, след големия фаворит Мистрик, втори бе посланикът на република Германия Матиас Хьопфнер, а трети- министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков.

Президентът обеща хората да го виждат по морски и зимни курорти, по езера и планини, похвали Банско, превърнало се ски-курорт № 1 на Балканите.

Росен Плевнелиев определи участието си днес като символ на масовия спорт и се обърна към хората да се възползват от това, което предлага планината и България с прекрасните си курорти.

 

Водещи новини

Още новини