Двама белгийски журналисти са ранени в Бейрут

  • 03 октомври 2024 13:17

  • 171
  • 0
Двама белгийски журналисти са ранени в Бейрут
© Getty Images

Двама журналисти от белгийската телевизия VTM са били ранени в Бейрут вчера вечерта, докато са отразявали въздушен удар по центъра на ливанската столица в разгара на конфликта между Израел и "Хизбула", съобщи Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2889

В болница са настанени военният репортер Робин Рамекерс, който е получил лицеви фрактури и операторът Стийн де Смет, който е бил ранен в крака.

Говорител на медийната група DPG, собственик на VTM и фламандския вестник "Het Laatste Nieuws", заяви пред АФП: "Редакторите им са успели да разговарят с тях по телефона и няма опасност за живота им."

На този етап все още не са известни точните обстоятелства на инцидента.

Нови масирани израелски удари срещу Бейрут

От DPG Media обясниха, че двамата журналисти са били ранени, "докато са се опитвали да направят репортаж“ за бомбардировката в центъра на Бейрут през нощта.

В сряда вечерта, след ден, белязан от сухопътни боеве в Южен Ливан, в които бяха убити осем израелски войници, при израелски удар по център за оказване на помощ на "Хизбула“ в централната част на Бейрут загинаха шестима души.

Продължавайки офанзивата си срещу подкрепяното от Иран ливанско ислямистко движение "Хизбула“, Израел е извършил общо 17 нападения над Бейрут и южните му предградия през нощта, съобщи официалната ливанска агенция ННА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини