15 бойци на "Хизбула" са убити при въздушен удар срещу Южен Ливан

  • 03 октомври 2024 13:43

  • 176
  • 1
15 бойци на "Хизбула" са убити при въздушен удар срещу Южен Ливан
© gettyimages

Израелската армия днес съобщи, че 15 бойци от въоръженото ислямистко движение „Хизбула“ са убити при нощен въздушен удар по една от техните бази в Южен Ливан, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2889

„Около 15 терористи от „Хизбула“ бяха ликвидирани при удар по сградата на общината в Бинт Джбейл, където се съхраняват големи количества оръжия на „Хизбула“, се казва в изявление на армията.

От своя страна ливанската организация съобщи, че е отблъснала опит за израелско настъпление по границата в Южен Ливан, където израелската армия твърди, че провежда ограничени и локални операции, пише БТА.

Хусите заявиха, че са извършили нападение с дрон срещу Израел

Според изявлението „Хизбула“ е „отблъснала с артилерийски огън опита на вражеските израелски сили да напреднат към един от входовете в бетонната и телената ограда, минаваща по протежение на границата между Израел и Ливан, известен като "Портата Фатима".

Израелската армия днес потвърди освен това, че при удари преди три месеца е „елиминирала“ председателя на правителството на „Хамас“ в ивицата Газа Рауи Мущаха и висшите служители по сигурността Самех ас Сирадж и Сами Удех.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
джурналята не пишат, че...

2024.10.03 | 14:15

1
Military Watch: Следствие на иранският ракетен удар е унищожена израелската база за самолетите F35, в т.ч. над 20 самолета или почти 90% от всичките F35 на Израел за много милиарди $. Освен това са нанесени значителни поражения по други военни инфраструктури на ЦАХАЛ.

Добави коментар

Водещи новини