Димитър Маргаритов: Договор сключен по телефона, без подпис на клиента, не е валиден

Novini.bg (архив)
share

Договор сключен по телефона, без подпис на клиента, не е валиден. Ако просто ви се обадят и дори вие да се съгласите на дадени услуги, докато не подпишете на място или чрез електронен подпис няма как договорът да бъде реален. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в сутрешния блок на БНТ. 

"Има практика малко преди изтичането на договора операторите да ви се обадят и да ви предложат някаква оферта. Ако срокът на договора ви изтича, имате право да преминете на друг оператор или да го прекратите. Получава се едно усещане за притискане, когато вие се обадят дни преди изтичане на договора ви", разкри още той. 

"Клиентите трябва да помислят разумно дали новите услуги, които им предлагат ще бъдат ползвани, за да няма изненада при плащането на сметката. Не винаги това, което се представя за по-добро от предишното, може да ви излезе по-изгодно", допълни Маргаритов. 

"Никой не може да ви накара да подпишете нещо преди да сте прочели условията, както например ви карат да подписвате на таблет, преди издаването на нов договор", завърши Димитър Маргаритов. 

Водещи новини

Още новини