Шефът на ГДБОП: Несериозно е да говорим за точен брой на престъпните групи

share

Несериозно е да говорим за точен брой на престъпните групи в България, но не са малко. Ние не ги делим на опасни и неопасни, а полагаме максимални усилия да ги неутрализираме и да са на мястото, където би трябвало да са.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Според него, в последните две години няма поръчкови убийства и отвличания, което говори добре за работата на спецслужбата.
"В криза се работи трудно, но имаме пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов. Службата ни беше преструктурирана, бяха ни дадени повече правомощия и мисля, че оправдахме доверието. Министърът на вътрешните работи създаде една много добра организация във всички структури на МВР, има много добър екип и няма противоборство между отделните звена в системата. Преди години работехме заедно с други отдели, но между кабинетите ни имаше метални решетки", посочи Флоров.

Той отказа да коментира решението на съда да пусне задържаните за палежите на коли в София, но каза, че след техните арести палежите са спрели.

На въпрос дали престъпниците тормозят антимафиотите или обратно, директорът на ГДБОП каза, че процесът е двустранен, но по думите му, службата върши успешно работата, което се доказва и от положителните оценки на чуждестранните партньори.

Водещи новини

Още новини