Никой не ни предупреди, държавата абдикира, разказва наш читател от Мизия

Булфото
share

Населението на Мизия не е било предупредено за задаващата се опасност. Реката е преляла още в събота по обяд. Това сподели пред Novini.bg наш читател от Мизия, станал свидетел на бедствието.

От петък следобед в града е имало традиционен панаир по повoд празника на Мизия. В събота през деня по-голяма част от населението е било в центъра на селището.

Реката започва да прелива от събота по обяд, но живеещите в Мизия не са предполагали какво ще преживеят само след няколко часа.

Къщата на пострадалите, близки на нашия очевидец, който по това време е бил при тях на гости, е залята до 4 метра дълбочина само за няколко минути.

Семейството е било на двора, когато водата приижда. Реагират мигновено и се изнасят в по-високата част на град Мизия. Не успяват да вземат нищо от вещите си.

Не е имало звукови сигнали или сирени, за да бъдат информирани жителите. Те категорично заявяват, че не са раздавани никакви листовки, както се твърдеше по-рано.

Районът обаче е такъв, че реката не приижда за първи път. Пострадалите започват да сигнализират на телефон 112 и оттам им отговарят, че екипи на пожарната са на място и работят.

Електричеството в града е изключено, сигналите на мобилни телефони прекъсват. Едва на сутринта започват да идват още спасителни екипи, включително и хеликоптери.

Това става след около 17 часа. Действията на службите и държавата са абдикирали от случая, е категоричен нашият читател.

Водещи новини

Още новини