Изграждат постоянен мост между две от пострадалите от наводненията в Карловско села

  • 19 май 2024 21:50

  • 2533
  • 2
Изграждат постоянен мост между две от пострадалите от наводненията в Карловско села
© Булфото

Близо две години след опустошителните наводнения в Карловско започва изграждането на постоянен мост между селата Богдан и Московец.

Досега на мястото имаше временна конструкция, която беше поставена дни, след като река Стряма преля и отнесе съоръжението.

Петър живее в село Богдан и всеки ден минава по мост - временна конструкция, която бе изградена след потопа през септември 2022 г. Това е и единственият асфалтов път, свързващ дома му с Карлово и Подбалканския път.

Опасност от нов потоп в Карловско

Година и осем месеца след бедствието започва изграждането на постоянна конструкция.

"Много време, но за съжаление нямаме нищо общо. Това е финансиране изцяло от държавата, които са поели ангажимент да покрият разходите по възстановяването на инфраструктурата на всички нарушени от наводненията съоръжения и пътища", обясни кметът на село Богдан Христо Иванов, предава БТВ.

"Новият мост ще бъде изцяло в рамките на старото съоръжение, което беше компрометирано от водата. Ще бъде може би двулентов, позволяващ разминаването на два автомобила", допълни той.

Дейностите по изграждане на новия мост започват следващата седмица - теренът е подготвен, но техника още няма. Дотогава шофьорите преминават през обход.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:56

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­и­ ­­м­­о­м­­­и­­­ч­­е­т­а­­­ ­­в­­и­ ­­­о­ч­а­­к­­в­а­т ­­-­­ X­1­8­.­F­­­U­­N
Чак сега ли??

2024.05.21 | 18:36

1
В укристан директо се строи бутнатото ние тук немож се възстановим от едно наводнение,смятай що за деградирала държава сме?

Добави коментар

Водещи новини