Спасителят на Сашко от Перник: Намирането на детето беше много голям късмет

  • 19 май 2024 20:18

  • 6763
  • 8
Спасителят на Сашко от Перник: Намирането на детето беше много голям късмет
© Нова телевизия

След като Сашко от Перник отново се изгуби за кратко, пред NOVA говори мъжът, който го намери.

Този път момчето е липсвало само за около час. Знаете, преди година и половина детето изчезна и прекара девет дни в гората, преди да бъде открито. Тогава безпрецедентна по мащаб акция събра доброволци от цялата страна.

Сашко изчезва около 17:45 в събота. Сигналът е подаден веднага от баща му. Това, че детето се търси, се съобщава на всички институции. В опит да помогне в гората тръгва и горският служител от Столична община Дейвид Бегов. За да не ги губи време, взима със себе си съпругата си и 3-годишното им дете.

„Бях по чехли и по къси гащи, когато ми се обади колегата от полицията. Така тръгнах веднага. Тръгнах първо да манастира, защото от полицията разбрах, че искал да отиде в манастира. Не го намерих там. След това тръгнах нагоре към билото на Балкана. Оттам точно на билото го видях, стотина метра, спрях от далеч, за да видя как ще реагира, да се доближа до него, да не се изплаши, да не тръгне да бяга. Доближих се до него: „Сашко, Сашко, аз съм от добрите, ще те заведа при баща ти, ще ти помогна, загубил ли си се, какво що?” И го качих при мен в джипа и тръгнахме надолу”, разказва Дейвид Бегов.

През цялото време Сашко е изглеждал притеснен.

„Стреснато изглеждаше и леко подбягваше така, пристъпваше, аз му говорех, че съм добър, че ще го заведа при баща му, доближих се до него и го хванах”, разказва още Бегов.

После Сашко се качва в джипа. И тръгват надолу към Лозен през тежки черни пътища.

„Задавах му въпроси, дадох му водичка, дадох му ябълка, каквото имах в джипа, разпитвах го дали се е уплашил, дали му харесват джиповете, защото правеше някакви движения”, разказва Бегов.

Полицията веднага е уведомена, че Сашко е намерен. След около час детето е заведено при баща си.

„Доста хора горе се събраха и доста хора в очакване, да видят накъде има белези, за да започнат да търсят оттам. Но организацията беше много добра. Хубаво е да има начин да го откриват това дете, нещо да има, някакви тракери ли нещо, каквото позволява техниката”, коментира Георги Младенов, кмет на Лозен.

Сашко от Перник изчезна отново

„Много голям късмет е имало детето в случая, защото щях да завия вдясно, нямаше да продължа където е той и ако се бяхме забавили 5-10 минути, щяхме да го изпуснем и да се завъртим в омагьосан кръг на търсене”, разказва Бегов.

Сашко и друг път е посещавал района. Той много харесвал района около Лозенския манастир, където от известно време насам редовно идвал с баща си на разходки.

Мъжът казва, че не се чувства герой, но е щастлив, че е помогнал.

„Ще го запомня задължително и ще го давам на урок на моето дете - да помага“, допълва мъжът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6763 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.05.25 | 05:57

8
❤️ Г­­о­­­р­е­­щ­­­и­­ ­м­о­­м­­и­ч­­­е­­­т­а­ ­­в­­­и­ ­о­ч­а­­­к­­в­­а­­­т ­­­-­­­ X­­­1­­­8­­­.­­­F­­­U­­N
родител No2

2024.05.20 | 06:17

7
Закриха "слаботоковите" училища и резултатът е налице .

2024.05.19 | 21:10

6
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.19 | 20:57

5
аре стига с тоя сашко, да заминава за украйна, стига се е мотал тука

2024.05.19 | 20:40

4
Евтанизирайте го

2024.05.19 | 20:40

3
Дете олигофренче, уникален Сашко, бил Гений по математика
Сърбеца

2024.05.19 | 20:39

2
САШКО ДЕ.БИЛА ЗНАЕТЕ ЛИ ГО

2024.05.19 | 20:30

1
Щом ШАШКО сам си е свалил джкпиеса, да му сложат чип на ухото, като куче.

Добави коментар

Водещи новини