Няма повредени язовири край Мизия

  • 05 август 2014 10:33

  • 946
  • 1
Няма повредени язовири край Мизия
©

Язовирите в района на Мездра са собственост на местната власт, нито един от тях не е пострадал, няма повредени стени или преливници, увери пред БНР инж. Валентин Славов, главен инженер в държавното предприятие "Напоителни системи":

По поречието на река Скът има 41 водни обекта. От тях 38 са язовири, два изравнителя и един рибарник. Ние успяхме да посетим 11 язовира - най-големите язовири, които, по наше мнение, оказват най-голямо въздействие върху оттока на реката. Първо искам да кажа, че всички язовири са собственост на съответната община - община Хайредин, община Мизия, община Бяла Слатина. Няма нито един язовир, който да е собственост на "Напоителни системи" ЕАД. Значи от тези язовири нито един не е скъсан в момента или да е прорязана стената. Има значителни повреди по четири язовира от тези, които видяхме, които при един следващ валеж ще бъдат фатални за тях.

Последвайте канала на

Десислава Станева
946 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.05 | 21:29

1
А ми щом четири язовира са повредени, да се оправят незабавно, а не да чакаме следващият дъжд и след това не дай боже да ревем и да търсим виновни.

Добави коментар

Водещи новини