Депутати на ДПС се хвалят със златни кредитни карти

Булфото
share

За разлика от колегите си от левицата депутатите от ДПС и "Атака" не блестят с кой знае какви интереси в областта на културата и спорта, но за сметка на това са горди притежатели на златни кредитни карти. Това личи от публикуваните им вчера декларации за конфликт на интереси, пише вестник "Сега". На страницата на парламента неизвестно защо липсва само документът, който би трябвало да е подал лидерът на БСП Сергей Станишев.

Кредитни карти с високи лимити демонстрират Митхат Метин и Шендоан Халит - техните са GOLD, както и колегата им Веселин Пенев, който има четири карти на обща стойност 95 хил. лв. От "Атака" се отличава лидерът на формацията Волен Сидеров, чийто таван е 37 991 лв., и Петър Петров с лимит 25 хил. лв.

Депутатите от движението на Ахмед Доган демонстрират по-сериозна активност в областта на неправителствения сектор - в декларациите се посочва членство в управата на юридически лица с нестопанска цел. Неколцина от тях са споменали фондация "Либерална интеграция" или друго НПО с подобна дейност. Други са били в ръководството на "Младежко движение за култура и спорт". Депесарите се интересуват от политика и анализи - като Николай Александров с Институт за прогнози и анализи и Хасан Хаджихасан, който е бил в Екип за изследване на политиката, въпреки че не е развивал дейност. В областта на спорта се отличава лидерът на движението Лютви Местан, който е споменал Българската федерация по петанка, и Камен Костадинов - член на Българския футболен съюз. Тук е и най-новият депутат от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат`Сали, който е записал футболен клуб "Спартак". Дългогодишният депутат Рамадан Аталай е декларирал само, че е член на Централното оперативно бюро. Делян Пеевски пък е отбелязал, че е подал заявления за излизане от ръководството на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и Българския медиен съюз.

Любопитни заявления са дали някои от депутатите в графата "частен интерес към дейността на свързани лица". Мехмед Атаман например е споменал дори шурея си редом със съпругата и снаха си, без обаче да е ясно с какво се занимава той, а Хюсеин Хафъзов е написал, че съпругата и родителите му са земеделски производители, а брат му притежава фирми, за чието състояние и дейност не е осведомен.

Водещи новини

Още новини