Депутат от ДПС губи два пъти за един ден пари и... му ги връщат

  • 28 август 2013 21:13

  • 3330
  • 4
Депутат от ДПС губи два пъти за един ден пари и... му ги връщат
©

Народният представител от ДПС в пет поредни парламента Рамадан Аталай изгубил в един ден на два пъти големи суми пари, пише "Труд".

В интернет плъзна информация, че наскоро депутатът изпуснал на бензиностанция "Лукойл" до севлиевското село Ряховците чанта със 102 000 лева. Служителите сигнализирали полицията, която открила собственика им. Когато Аталай се върнал в обекта, поискал полицията да направи експертиза на банкнотите. В информацията пише, че в чантата имало бележки със записани "имена на гори, местонахождението и стойността им".

"В интернет пишат глупости. Забравените в бензиностанцията пари не са 102 000 лв., а около 10 хиляди. Лично броих с полицаите намерените банкноти и се подписах под протокола", каза управителката на въпросната бензиностанция Мариана Данчева. Тя обясни, че на 22 август между 20 и 21 ч трима мъже, единият от които Рамадан Аталай (както по-късно се разбрало), заредили на бензиностанцията и пили кафе. Малко след като си тръгнали, служителка забелязала портфейл на един от столовете, пише вестникът.

Веднага се обадила на управителката, която не била на смяна в момента. Тя дошла и заедно отворили портфейла. Освен голяма пачка пари вътре били личната карта на депутата, пропуска му за Народното събрание и дебитни карти.

Данчева веднага позвънила на полицията в Севлиево. Ченгетата издирили телефона на Аталай и го уведомили за загубата. Тъкмо приключили описа на банкнотите, включително и серийните им номера, когато той пристигнал в бензиностанцията.
"Човекът беше много благодарен и доволен. Разказа ни, че този ден за втори път си загубил и намерил портфейла с парите. Явно му е бил късметлийски ден. Полицаите му предложиха да преброим парите, но той отказа, имал ни доверие. Не е вярно, че е искал експертиза на банкнотите, както прочетох в нета", обясни Мариана Данчева.

Самият Аталай каза, че "това са глупости".

"Аз от 20 дни съм в Турция и не съм се прибирал в България", заяви той. После се пошегува, че "както намалява сумата, сигурно до утре ще се окаже, че не съм губил нищо".

Аталай е един от депутатите от ДПС с най-дългогодишно присъствие в парламента, като винаги е бил активен член на енергийната и на транспортната комисия. В момента е член на енергийната и на регионалната комисия.

Любопитното е, че във въпросната бензиностанция това е вторият такъв случай само за месец. Семейство, пътуващо за София, си забравило чантата също с 10 хил. лв., както се оказало после - служебни пари. Те също били издирени и парите им - върнати.

Последвайте канала на

3330 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.29 | 20:07

4
10 хилки да си има за джобни за зор-аман човечеца. Мамицата ви фашистка! Ако намеря портфейл на дупетат изедник , никога няма да си и помисля да връщам пари, дето е изкарал с лежане и пърдене по банките. Мръсна измет!
кремиковски металург

2013.08.29 | 08:09

3
когато има съмнение че парите са белязани -от рекет се хвърлят
yyy

2013.08.29 | 08:09

2
ТОЯ ,СИГУРНО Е КАСИЕРКАТА НА ЕНЕРГИЙНАТА И РЕГИОНАЛНАТА КОМИСИЯ-----ЩОМ СА ПА СЛУЖЕБНИ ПАРИТЕ,АМА МНОГО СА МАЛКО ТИЯ ПАРИ ,БЕ ,ЗА ТЕЗИ КОМИСИИ ,КРИЗА Е ВСЕ ПАК.....
Fini

2013.08.29 | 08:05

1
Абе утайка не изтрезняла.... Четейки не разбираш ли, че става дума за два отделни случая на забравени пари и че забравените служебни пари са на семейство пътуващо към София а не на турчина от снимката. Баси тъпото и болно поколение ...

Добави коментар

Водещи новини