Пуснаха безплатни онлайн уроци до 11 клас

share

Безплатен интернет сайт с онлайн уроци набира голяма популярност сред ученици и учители. Той е създаден от докторанта Дарин Маджаров, който прекъснал следването си в Белгия и се върнал, за да разработи новаторската образователна интернет платформа - сайтът www.ucha.se.

Образованието в България е на добро ниво, но разликата между отличните и слабите ученици е огромна, и целта на проекта е да затвори тази дупка, коментира за БТА Маджаров.

Към средата на януари в "Уча се" има над 770 урока, гледани близо един милион пъти. Уроците са по химия, математика, български език, физика, биология, английски език, история и география, и покриват учебен материал между пети и единадесети клас.

Уроците се създават от учител по съответния предмет и "актьор", който ги представя по забавен за учениците начин.

"Набляга се главно на визуализацията. Например ако има една задача с дърво в нея, дървото се рисува, а не се изписва с думи", каза Дарин.

"Уча се" съществува вече от около 11 месеца. Следва плана на министерството на образованието и взема решения за тематиката на уроците според одобрените от него учебници, които децата ползват в училище.

Водещи новини

Още новини