Пипнаха молдовец, крал в София

share

След бързата реакция на полицията в Осмо РУП е задържан молдовски гражданин, извършител на серия домови кражби в столичния квартал „Дружба”, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 23 октомври, около 14.00 часа, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от жилище в квартала. Пред пристигналия на място полицейски екип потърпевшата разказала, че прибирайки се у дома, забелязала, че входната врата на апартамента е открехната. Жената позвънила на съседка и докато разговаряли, видели от жилището да излиза непознат. Мъжът изтичал по стълбите и избягал с велосипед.

Районът бил незабавно заграден и след преследване, извършителят е задържан на около километър. 26-годишният молдовски гражданин е със статут на постоянно пребиваващ в страната, известен на полицията и осъждан за подобни прояви. В хода на разследването било изяснено, че той е автор на още три взломни кражби от жилища в същия блок. От разбитите домове крадецът отмъкнал над 2000 лева в различна валута, златни и сребърни накити, мобилен телефон, игрална конзола, бойни патрони и офицерски кортик. В момента на задържането молдовецът носел раница, в която са открити откраднатите вещи, газов пистолет и прахообразно вещество - амфетамин.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на младия мъж е повдигнато обвинение за престъпления по чл. 195 от НК и наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Водещи новини

Още новини