Обвинената по делото "Семерджиев" бивша полицайка Симона Радева родила тайно

  • 16 октомври 2024 12:07

  • 3733
  • 7
Обвинената по делото "Семерджиев" бивша полицайка Симона Радева родила тайно
© Булфото (архив)

Тихомълком се сдобива с бебе експолицайката Симона Радева! Докато Темида я погва като ятак на джигита Георги Семерджиев, бившата служителка на реда се сдобива с бебе, което вече е на годинка. Това съобщи самата Симона вчера в Софийския районен съд.

Някогашната униформена застава на подсъдимата скамейка за лично укривателство - за това, че след фаталната катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загиват две момичета, е помогнала на шофьора да се укрие. Дала му е стълба, по която да се качи до жилището си, разкрива обвинението. Това става ясно от видеокамери в района по време на разследването срещу Семерджиев. Самата полицайка отрича да е тя на записите. 

През юли 2022 г. джигитът блъска с мощния си джип Хариет и Христина и ги убива на място. Освен това е подгонен, че е карал под въздействие на наркотици, с фалшива шофьорска книжка и с фалшиви регистрационни табели. Темида му дава 20 г. затвор, а към момента той чака окончателното решение на върховните магистрати.

По обвинението, което е повдигнато на Радева, я грозят от 2 до 8 години решетки. Тя е с чисто съдебно минало и ако бъде призната за виновна, вероятно ще получи условна присъда, коментират юристи. Пред съда експолицайката обяви, че в момента не работи, защото е по майчинство. Живее на семейни начала с Мирослав Янакиев. Именно него и майка й Бистра ще разпитва първо съдът, за да може те да се присъединят към защитата и да присъстват в залата за подкрепа.

Симона и защитата й искат процесът да протече при закрити врата. Като мотив посочват разпита на Георги Семерджиев, който фигурира в списъка под номер 18. Според защитата в показанията му има факти, които биха разкрили подробности от личния и интимния живот на подсъдимата. Няма да изпадам в конкретика, защото това означава да преразкажа разпита, каза адвокат Марио Найденов. Прокуратурата е категорична, че няма никакви такива факти, и възразява. "Нямам връзка или дела с Георги Семерджиев", заявява подсъдимата.

Съдът даде ход на делото срещу Симона Радева

Съдия Велизар Костадинов отказва да засекрети делото, като се позовава на един от основните принципи на процеса - публичността. Според него именно чрез нея съдът може да докаже, че е обективен и безпристрастен, и така няма да наруши правото на защита на Радева. Магистратът уточнява, че ако се налага, може да засекрети разпит на отделен свидетел при такава молба.

Той разясни подробно правата на подсъдимата, като изтъкна, че тя може да поиска процес по съкратената процедура или да сключи споразумение. Защитата не прояви подобно искане.

След произнасянето за открития процес се проведе разпоредително заседание. Страните бяха единодушни, че по делото няма допуснати нарушения и че то трябва да започне по общия ред. Така в следващите седмици започва разпитът на свидетели, един от които е Георги Семерджиев.

Резервен адвокат и съдебен заседател са назначени по делото срещу Симона Радева. Така според съдията ще се гарантира бързината на процеса, която е сред основните принципи на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) и ще гарантира приключването в разумен срок, коментира Костадинов. Той отбелязва, че делото е с фактическа и правна сложност и затова е нужно сериозно и бързо да се работи. Той дори прикани Радева да бъде активна и й припомни правата, че може да прави доказателствени искания, да участва в разпитите на свидетелите, да се изказва последна и т.н., пише "България Днес".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3733 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.10.16 | 12:47

1
УРОСПИЯ МНОГО ЛЕКА ЖЕНА
надежда дДойчева

2024.10.16 | 13:51

7
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО, СЪЩО СЕ ОПИТАЛ ДА РОДИ ТАЙНО ОТ РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР!

2024.10.16 | 13:16

5
Тежък идиот недоправен
мошенници клети

2024.10.16 | 13:38

6
Разбързал се е българския "строг но справедлив" съд. Можеше да я викнат на съд и на пенсионирането и.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР

2024.10.16 | 13:15

4
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
Аман от идиотите журналя папагали

2024.10.16 | 13:15

3
Родила тайно!!!!!Пълни дивотии!!Родила сигурно на нивата докато жънела!!!!ИДИОТИ на куб!!!

2024.10.16 | 12:53

2
E TO E IASNO TCE GROZNATA KORVA ZNAE KAK DA SE PREDPAZI.

Добави коментар

Водещи новини