Президентът Радев: Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър

  • 16 октомври 2024 12:47

  • 217
  • 1
Президентът Радев: Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява съболезнования към семейството, близките и колегите на Николай Волев по повод загубата на видния български режисьор и сценарист.

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява забележителния талант, въображение и ерудиция на Волев, които личат в едни от най-обичаните български филми като „Двойникът“, „Господин за един ден", „Да обичаш на инат", „Маргарит и Маргарита" и „Козият рог“.

„Творческият размах на Николай Волев личеше във всяка сцена и кадър“, посочва президентът като изтъква професионализма и посветеността на високите художествени стандарти, чиито плод е постигнатото от твореца.

Държавният глава изразява увереност, че примерът на Николай Волев ще продължи да вдъхновява младите режисьори и сценаристи.

Режисьорът Николай Волев почина при инцидент

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К.ур за КА⚡ТИЛА

2024.10.16 | 12:51

1
Реалните загуби на укровермахта от началото на войната (според западните източници от вчера са минимални): Според западни анализатори загубите на украинските въоръжени сили от началото на спецоперацията достигат 1,8 милиона души, от които 780 хиляди са убити. За юни - средата на октомври загубите са съответно 265 хиляди и 45 хиляди души. Експертите наричат ​​загубите на украинските въоръжени сили от юни до средата на октомври 2024 г. „значителни и зашеметяващи“: оказва се, че украинската армия е губила до 55 000 - 65 000 души всеки месец. Подобни загуби са непоносими, с други думи фатални, тъй като никоя армия не може да издържи дълго време на такава мощна загуба на личен състав, подчертават авторите на „Милитарист“.

Добави коментар

Водещи новини