АПИ отново информира как протича ремонта на Дунав мост при Русе

  • 16 октомври 2024 12:24

  • 142
  • 0
АПИ отново информира как протича ремонта на Дунав мост при Русе
© АПИ

Общо 195 стоманобетонни панела всеки с размери 2,48 м на 4,40 м и тегло 5,6 тона са изработени от началото на основния ремонт на Дунав мост при Русе. От 9 до 15 октомври са демонтирани 24 бр. или общо 174 от началото на строително-монтажните работи на 10 юли. Монтирани са и 22 нови, като общият брой достига 155. Ремонтът на моста е в отсечка с дължина от над 400 метра, в платното в посока България, и строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

В участъка с дължина около 240 м е завършен монтажът на корнизни панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели. Направени са отворите за монтажа на мостови отводнители в участък с дължина 240 м. Продължава и работата по реставрацията на 413 м пешеходен парапет и на 12 стълба за осветление на Дунав мост при Русе. Те са с художествена стойност и е необходимо да се запази тяхната цялост, да бъдат възстановени и отново поставени.

СНИМКА: АПИ

Строителните дейности продължават да се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

СНИМКА: АПИ

Актуална информация за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията предоставя регулярна актуална информация за ремонта на съоръжението и е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения. Само така ще бъде гарантирано точното, прецизно и коректно информиране на всички пътуващи.

СНИМКА: АПИ

Областите у нас с най-висок риск от настъпване на тежки катастрофи

Последвайте канала на

Десислава Станева
142 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини