Арестувана пред парламента е преподавателка от философския факултет на СУ

Булфото
share

Преподавателката от философския факултет Нора Голешевска е сред 12-те арестувани до този момент. Новината за това се разпространи в социалните мрежи.

Нора Голешевска е излязла да протестира заедно със студентите. Тя е легнала на жълтите павета с тях в опит да препречи пътя на депутатските автомобили. Очевидци разказват, че преподавателката се опитала да защити един от студентите, когато полицаи се опитали да го задържат. Тя ги помолила да се легитимират, те не са го направили и тогава Голешевска влязла в пререкания с тях, опитвайки се да спаси младежа от арест. В този момент е била задържана и тя. Самата Голешевска активно подкрепя протестите още от самото им начало. Тя е и програмен директор на Института за креативни и граждански стратегии.

Днес до 19:30 часа в полицията за различни противообществени прояви бяха задържани 12 души. Един от задържаните е 24-годишен мъж, обявен за издирване във връзка с унищожаване на билбордове. Две жени на 45 и 35 години бяха отведени в полицията и предстои да им бъдат наложени наказания по Указа за борба с дребното хулиганство.

За двама мъже - на 45 и 57 години предстоят същите действия. Двама мъже - 27 и 52 години, са отведени в районното управление за хулиганство. Четири жени на възраст между 23 и 33 години и един мъж на 49 бяха отведени в полицията за неизпълнение на полицейско разпореждане, предстои да им бъдат съставени предупредителни протоколи.

Водещи новини

Още новини