Мицотакис подкрепя Фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕК

  • 17 юни 2024 20:25

  • 392
  • 3
Мицотакис подкрепя Фон дер Лайен за втори мандат начело на ЕК
© Gettyimages (архив)

Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. заяви днес пред журналисти, че ще подкрепи Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е за втори мандат начело на Европейската комисия, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Преди неофициалната среща на европейските лидери, на която те ще обсъдят ръководните длъжности в ЕС след изборите за Европейски парламент, Мицотакис каза, че ще подкрепи Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, защото тя е добър председател. 

Държавите от ЕС започват избора на следващ председател на ЕК

„Ще я подкрепя, защото тя е нашият „шпиценкандидат“ и защото Европейската народна партия спечели европейските избори и защото тя е добър председател“, каза Мицотакис.

„Spitzenkandidat“ е терминът на немски за водещ кандидат и в контекста на ЕС се отнася до водещия кандидат на европейска политическа партия за председател на Европейската комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
392 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Satani

2024.06.18 | 02:01

3
Satani

2024.06.17 | 23:46

2
Аз пък искам като се събудя да прочета по Новините че са и пръснали мозъка !
Сърбеца

2024.06.17 | 21:02

1
Защото серете в едно гърне и крадете заедно бок.лук такъф….

Добави коментар

Водещи новини