Александър Симов: БСП има големи проблеми отвъд Корнелия Нинова

  • 17 юни 2024 22:21

  • 2324
  • 5
Александър Симов: БСП има големи проблеми отвъд Корнелия Нинова
© Bulphoto (архив)

Промяната започна, това е съвсем нормален процес, след като лидерът е подал оставка - зам.-председателят насрочва гласуване. Къде виждате преврат? Тази интерпретация, че в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се случва нещо ненормално, ме хвърля в доста голям смях. В партията се случват най-нормалните процеси. Когато си взел 151 хиляди гласа - историческо дъно, е ясно, че така не може да продължава. От 2017 г. резултатите падат и не виждам кой със здрав разум ще каже, че тенденцията е добра и трябва да продължим по същия начин. Това каза Александър Симов в студиото на "Денят ON AIR".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Той подчерта, че вината не е само на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Нейните противници направиха грешка, персонализирайки проблема. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има по-големи проблеми, които отиват отвъд Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя също направи своите грешки, няма безгрешни хора. В кампанията стана ясно едно - левите избиратели не излязоха да гласуват, те не подкрепиха и Ваня Григорова. Ясно е, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да има нов лидер. Взехме решение, че на следващо заседание ще прегледаме всички незаслужено изключени хора, за да видим кой може да бъде възстановен в партията", допълни Симов за Bulgaria ON AIR.

На косъм от наказание се разминаха Корнелия Нинова и Свиленски

Според него решението на партията да не ходи на преговори за правителство с ГЕРБ е правилно.

"ГЕРБ предлагат тежка формула за управление, те казват, че премиерът ще е от ГЕРБ. Бойко Борисов в своята пресконференция, че и вътрешният министър, и този на отбраната, и външният министър трябва да са от ГЕРБ. Те са първа политическа сила, но имат 68 депутати. Ако ти трябва широка подкрепа, трябва да се съобразиш. И ние взехме решение, че няма да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ или ДПС. Не виждам какво ново могат да предложат", подчерта социалистът.

Александър Симов е на мнение, че избирателите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не са отишли да гласуват за друга партия.

"Те стачкуват и очакват от нас да ги разберем. Първото разбиране вече е факт - БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да предложи автентично и добронамерено ляво обединение. Но и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не трябва да има кой знае какво самочувствие, защото нашите резултати не са кой знае колко добри. Ясно е, че в поредица от кризи и в моменти, когато сме заплашени от сглобки, е време левицата да покаже, че тя няма да прави сглобка само по себе си, а ще покаже истинско ляво идейно обединение", коментира още гостът.

По думите му е абсурдно Ваня Григорова да оглави БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Попитан дали Нинова може да се кандидатира за трети мандат и има ли място за нея в НС, Симов отговори: "Дали Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за има право на трети мандат, трябва да се произнесе комисията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. В партията трябва да работим върху много неща, за да преодолеем грешките", категоричен е той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2324 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
А дано

2024.06.18 | 07:55

5
Имало едно време една партия БКП. после се преименувала като циганка на БСП, сега участва активно в политическия живот на страна, но като старица се усеща нейната немощ и изглежда ще предаде на предстоящи избори Богу Дух. Амин, Дай Боже. мястото й е в Ада.

2024.06.18 | 07:41

4
корнелия доведе бсп до маразъм.
Off

2024.06.18 | 07:15

3
Върнете корнела - да намали на половина избирателите на пппартията на следващите избори.

2024.06.17 | 23:57

1
Българския дух се събуди, роди се Величие!

2024.06.18 | 04:44

2
Алоу, българите, платете данъците на началника ви, дето е ортак с гербави кметове.

Добави коментар

Водещи новини