Домашен арест за шофьор, убил възрастен мъж на пътя край Търговище

  • 17 юни 2024 18:36

  • 423
  • 0
Домашен арест за шофьор, убил възрастен мъж на пътя край Търговище
© Pixabay

Окръжният съд в Търговище постави под домашен арест мъж, причинил смърт на пътя, съобщи за БТА говорителят на институцията Десислава Здравкова.

Мярката е за 46-годишния А.М., за това, че на 14 юни в близост до местността Драката край областния град е причинил смъртта на 71-годишен мъж от Търговище.  От съда поясняват, че при управление на моторно превозно средство по-младият мъж е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил фаталния инцидент. Деянието съставлява престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“ от НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.

Съдът, като взе предвид, че А. М. не е спрял веднага след извършване на деянието, което навежда към склонност за укриване, както и двойното гражданство на извършителя, който преимуществено живее и работи в Република Турция, но отчитайки добрите характеристични данни – чисто съдебно минало, семейно положение и трудова заетост, постанови мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на 46-годишния мъж, информират от пресслужбата на Търговищкия окръжен съд (ТОС). 

Възрастен мъж загина при катастрофа край Търговище

От съда в Търговище са разяснили подробно задълженията, които извършителят има при изпълнението на тази мярка, като бе уточнено, че „задържане под стража“ е равносилна мярка на „домашен арест“ и за нарушаването ѝ ще бъде взета по-тежката за процесуална принуда. 

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване и/или протест в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна, допълват от институцията.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини