Албанско семейство ползва сина си за прикритие на наркотрафик

share

Фрапиращ случай на използване на дете за прикритие при наркотрафик беше разкрит от видинските митничари, съобщиха от Агенция „Митници”.

Младо семейство албанци са пътували със свой познат и току що навършилия три години свой син.Пред митническите служители пътниците убедително са заявили, че отиват в Румъния на сватба. Въпреки това, след анализ на риска, колата им е селектирана за щателно митническа проверка. Това силно притеснява шофьорът на автомобила, който се разтреперва и почти обръща колата в канала на митническото хале. Там митническите служители отстраняват пластмасовите кори под задната седалка и установяват, че в кухините са скрити 51 добре облепени пакети, пълни с тревна маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Всеки от пакетите е съдържал между 270 и 550 гр., като общото количество открит от митническите служители наркотик е близо 22 кг.

Шофьорът на автомобилът е обяснил, че колата му е дадена наскоро, за да отиде с нея на сватба. Наркотикът, автомобилът и пътуващите в него са задържани.

Водещи новини

Още новини