Томислав Дончев се регистрира за участие в парламентарния вот

Булфото архив
share

Вицепремиерът в правителството на ГЕРБ и по традиция водач на листа в Седми габровски избирателен район Томислав Дончев се регистрира днес в Районната избирателна комисия за участие в извънредния парламентарен вот.

Дончев води 8-членна листа от кандидати за народни представители, която е съставена изцяло от местни хора, професионалисти, политици и млади хора, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си в София

Средната възраст на кандидатите на ГЕРБ в област Габрово е 38 години, съобщи областният координатор на партията в Габрово Цветомир Михов.

Роденият в Габрово 47-годишен политик е бил вицепремиер в рамките на два мандата, а преди това - евродепутат, народен представител, министър по управление на средствата от Европейския съюз, кмет на Габрово. Завършил е природо-математическата гимназия "Акад. Иван Гюзелев" в Габрово. Придобива магистърска степен със специалност "Философия" и втора специалност "Журналистика", магистър е по стопанско управление, има допълнителни квалификации в сферата на политическите науки, консултирането, бизнес-менторинг, финансиране на малки и средни предприятия и високотехнологични бизнес инкубатори и паркове.

Новите млади лица в листата, заедно с младия лекар д-р Теодора Мъглова, са Даница Янакиева от Габрово и Жасмина Лазарова от Трявна.

Водещи новини

Още новини