Свързват столични квартали със Северната скоростна тангента

  • 30 април 2024 16:48

  • 17280
  • 5
Свързват столични квартали със Северната скоростна тангента
© Bulphoto (архив)

Пробив на бул. „Рожен“ ще свързва столични квартали със Северната скоростна тангента от април следващата година. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община Иван Василев, който провери на място строителните дейности.

По проект новата отсечка на булеварда ще бъде с две ленти с по три платна в посока, разделителна ивица и тротоари. Изграждат се нови инженерни мрежи, водопровод и разделна канализация. Осветлението вече работи, разделителната зелена площ между платната е изградена, тротоарите също са изградени, каза Теодоси Бояджиев, главен инженер във фирмата – изпълнител на проекта, съобщава 24 часа.

Предстоящите строителни дейности по средното и южното платно на бул. „Рожен“ не предвиждат спиране на движението по трасето. Живеещите в околните квартали ще имат осигурен градски транспорт.  

Зам.-кметът по финанси на СО: С този бюджет даваме властта на хората

Стойността на изграждането на трасето е над 50 млн. лв, посочи Иво Иванов, член на дирекция „Инвеститорски контрол“ . В момента се изгражда първият етап, като най-трудният участък за изграждане са последните над 700 м, който включва всички комуникации. Предвидена е и велоалея в зоната на западното локално платно на бул. „Рожен“, посочи още Иванов.

Северните територии на София са приоритет на кмета на града Васил Терзиев, каза Василев. По думите му трафикът в северната част на София ще бъде облекчен и тези територии ще бъдат по-добре свързани с централната градска част. Изгражда се и се реконструира и трамвайното трасе, така че да бъде достъпно и удобно за гражданите в северните квартали. Имаме готовност през следващата година бул. “Рожен“ да бъде продължен и свързан с Околовръстен път, посочи още той.

Тази година се ремонтират "Челопешко шосе" и "Чепинско шосе", реконструират се няколко моста в кв. “Нови Искър“, изграждат се и няколко детски градини, каза още той.   

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17280 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Цветанка Милева

2024.05.01 | 08:04

3
Кога е пускането?

2024.05.03 | 01:12

5
Като го направат Цветанке.
8 Клас

2024.04.30 | 17:55

1
Казва се “Две платна с три ленти в посока”, а не “Две ленти с три платна в посока”. Изумява ме бълващата неграмотност сред журналистите.

2024.05.03 | 01:10

4
Апцолютно си прав ама кой да мисли журналя.

2024.04.30 | 19:17

2
Кога управляващите ще разберат, че София не е България. Спрете и вдигнете поглед от краката си и започнете да наливате там, където е нужно. А в тая така наречена столица е необходимо да се разрови от север на юг и от изток на запад. Ще излят още 100 нотариуса и яко ще се размирише.

Добави коментар

Водещи новини