Община Пордим ще изпълнява проект по Програма "Развитие на човешките ресурси"

Facebook
share

Община Пордим ще изпълнява проект по процедурата "Укрепване на общинския капацитет" на Програма "Развитие на човешките ресурси" (2021 – 2027 г.). Днес кметът на общината Детелин Василев е подписал договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на близо 60 000 лв. за проекта "Укрепване на общинския капацитет в Община Пордим", съобщава Вацка Хорозова, секретар на община Пордим, цитирана от БТА. 

"Целта на проекта е оказване на подкрепа на служителите, ангажирани с изпълнението на правомощията им по Закона за социалните услуги (ЗСУ), Закона за хората с увреждания (ЗХУ) и Закона за лична помощ (ЗЛП). Задачата е предоставяне на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи, живеещи в община Пордим", подчерта Хорозова. В дейностите по обучение и супервизия ще бъдат включени общо седем служители. Времето за изпълнение е 24 месеца.

В община Левски 133 лица с увреждания и възрастни хора ще получат грижа в дома

Очакванията на местната администрация са с реализирането на проекта да се подкрепи реформирането на системата на социалните услуги и да се улеснят преходите към новите механизми на местно ниво.

По процедура "Укрепване на общинския капацитет" за Плевенска област е предвиден финансов ресурс от 1 177 749 лв. Средствата по нея са насочени към реформиране на социалните услуги в общините. Най-много пари са планирани да бъдат предоставени на Община Плевен – 529 139 лв., следвана от Червен бряг – 125 999 лв., Левски – 105 241 лв., Никопол – 61 951 и т.н. 

Водещи новини

Още новини