В община Левски 133 лица с увреждания и възрастни хора ще получат грижа в дома

  • 10 януари 2023 15:49

  • 473
  • 0
В община Левски 133 лица с увреждания и възрастни хора ще получат грижа в дома
© Уикипедия

В община Левски 133 лица с увреждания и възрастни хора ще получат грижа в домашни условия. Това е възможно след като местната управа сключи договор за предоставяне на финансова помощ по процедура "Грижа в дома", която се изпълнява по програма "Развитие на човешките ресурси", съобщи Любка Христова от общинската администрация, предаде БТА.

Общата стойност на проекта на Община Левски е 717 384.71 лв. Изпълнението му стартира на 1 януари тази година и ще продължи до 1 февруари 2024 г. В социалната услуга ще бъдат обхванати жители на 12-те населени места в общината, уточни Христова.

С "Грижа в дома" ще се предоставят интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания на територията на община Левски. Ще се извършва доставка до домовете им на храна, хранителни продукти и такива от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги.

По проекта ще бъдат назначени домашни помощници, като един ще се грижи за четирима потребители.

Община Свиленград стартира социален проект от новия програмен период

Както БТА писа, повече от 1500 нуждаещи се в област Плевен могат да получат грижа в дома по програма "Развитие на човешките ресурси" (2021 - 2027), съфинансирана от Европейския съюз. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини