Защо Плевнелиев не уцели нито правилния въпрос, нито правилния отговор?

share

Цитат: Росен Плевнелиев, кандидат за президент на ГЕРБ, споделя, че Кунева и Калфин са едното лице на монетата. "Калфин досега не отправи нито една критика към Меглена Кунева, а Кунева от три месеца прави кампания и нито веднъж не е критикувала Калфин".

Ха! За пръв път виждам по време на изборна кампания кандидат да изтъква като аргумент срещу опонентите си факта, че не се занимават с него! Това обаче не бива да учудва абсолютно никой, защото Плевнелиев категорично доказа тоталната липса на собствена мисъл.

Чух две жени в автобуса да обсъждат една от последните му „изяви” по телевизията. Едната очевидно му симпатизираше, другата тотално се беше разочаровала от него. Първата каза:
-Виж, никога не съм симпатизирала на комунистите, но Калфин просто е Класа. И ще гласувам за него. И не на инат!
Другата и отвърна:
-Че какво толкова му намираш на Калфин, не може да казва „р”.
-Страхотен аргумент, - отвърна първата – не ми се заяжда обаче и за това ще ти кажа, че каквото и да го попитаха той отговори, при това по същия начин, по който бих отговорила и аз. Защото очевидно знае за какво става дума и очевидно е в час!
-Ма... той и Плевнелиев много хублаво говори...
-Да, хубаво говори, но не мога да се сетя за нещо конкретно, което каза – само общи приказки. Кое запомни от него, с кое те впечатли? Може би с това, че Попова по едно време започна да отговаря вместо него? Помня, имахме преди време един друг президент, който първо даваше някакво изявление, а после неговия говорител обясняваше какво иска да каже...

Разговорът продължи още малко и двете жени се разделиха. Преди да си кажат „довиждане” обаче, фенката на Плевнелиев тихо промълви: „Права си. Той наистина нищо не казва. Не знам откъде го извадиха...” Едва ли точно тези две жени ще получат обаждане на мобилните или на стационарните си телефони с въпрос: „За кого ще гласувате”

Градският транспорт обаче, пазарите, супермаркерите, касите на „Топлофикация”, дори и пунктовете на „Еврофутбол” са най-точната социална картина, която показва обществените настроения. Там няма да срещнете усмихнат човек, но ще се разпознаете в много унили погледи.

Там също ще видите тъгата в очите на скромния продавач, който търпеливо очаква някой да влезе в магазина му, но клиентите стават все по-малко и все по-малко, просто защото потреблението буквално беше убито в последните две години. Но и за това Плевнелиев има „визия за днешните реалности”.

Сещам се и за въпрос, който беше зададен на Стефан Данаилов по повод на предизборния клип. Професорът отговори, че текста е написан от връстник на водещата. А когато едни думи удрят в сърцето три поколения тук не става дума само за писателска дарба.

За Плевнелиев обаче това състояние на духа е чуждо, защото определено няма сетивата да вникне в каквито и да е било думи, освен в клишетата и празните приказки на ментора си.


Дани Иванов

Водещи новини

Още новини