Премахват опасни тополи в централната част на Плевен

  • 29 юли 2024 13:11

  • 206
  • 0
Премахват опасни тополи в централната част на Плевен
© Община Плевен

Започна премахването на опасни тополи в централната градска част по ул. "Дойран" от офиса на Националната агенция за приходите до кръговото кръстовище при Кооперативния пазар в Плевен, съобщават от общината. 

Днес се отстраняват тополи в района на Диагностично-консултативен център I. Премахването на дърветата ще е в дните до петък, включително, от 07:30 до 14:00 часа. Заради планираните действия движението по част от ул. "Дойран" ще бъде ограничено в посочените часове в дните до 2 август.  

"Премахването на някои тополи в тази част на Плевен е наложителна, защото са опасни и за гражданите, и за преминаващите в този участък моторни превозни средства. Трафикът тук е интензивен всеки ден и не можем да си позволим да отлагаме решаването на проблема", коментира д-р Христов.

При последната буря със силни пориви на вятъра именно на ул. "Дойран" падна топола, която причини материални щети.

Във връзка с планираното отрязване на тополи по участъка от ул. "Дойран" се променят и маршрутите на линии № 19 и № 20 от градския транспорт, предава БТА. В посока Индустриална зона електробусите с № 19 ще се движат по маршрут:  Втора клинична база - ШЗО - Панорама "Плевенска епопея" -  Македонска чешма - магазин "Лайф", след което ще завиват по ул. "Самуил" до Софийското колело, откъдето ще се включват в обичайния си маршрут. По обратния път няма промяна в маршрута на линия № 19. Електробусите с № 20 ще тръгват, както досега - от Моста при началото на парк "Кайлъка" и ще се движат по линията на тролеи № 7 и № 33 до спирка Пазара, откъдето ще се включат в редовния си маршрут към Индустриална зона. Обратният път на линия № 20 също остава без промяна.

Буря със силен дъжд в Плевен

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини