Защо Плевнелиев пак не уцели правилните думи?

share

Росен Плевнелиев е на път да разсърди много сериозно министър – председателя и да сподели съдбата на Божидар Димитров и Тотю Младенов, дори и тази на министъра с най-правилната фамилия - Трайчо Трайков. Кандидатът за президент на ГЕРБ е изправен пред реалната опасност премиерът да му се скара, защото е изразил мнение различно от неговото. При това публично!

Попитаха Плевнелиев каква музика харесва. В унисон с повечето отговори, които дава той пак не отговори конкретно. Каза обаче, че харесва всякаква музика, но не харесва чалгата!

Груба грешка!


Как така никой от предизборния му щаб не се сети че любимата песен на Бойко Борисов е „Батальонът се строява”? А защо тези с услужливата памет забравиха, че когато ГЕРБ спечелиха изборите не отидоха да празнуват в пианобар, а поляха пировата си победа в най-известния чалга-клуб в столицата?
Впрочем, изборите не са територия на която се измерват вкусовите възприятия и любовта към един или друг музикален стил. Изборите са обаче сблъсък на култура при който не е съвсем препоръчително да игнорираш една много сериозна част от българското население, която харесва този стил. И най-вече своя министър – председател!

Но... въпрос на дни е премиерът да го нахока. Дотогава Плевнелиев спокойно има на разположение още няколко дни, в които да си вземе поука - какво да говори и какво не!

Нека да започне от родния си град. Ще му бъде трудно, защото един от най-звънките гласове на пиринския край Николина Чакърдъкова публично обяви своята подкрепа за Калфин. Може въпреки това да замине за Димитровград – меката на поп-фолка у нас. Мисля обаче, че и там няма да му се получи. Както знаем мастития финансист Дянков, доскоро негов колега, буквално подгони изпълнителите, задължавайки ги да пеят по участия едва ли не с касови апарати.

Единствената другарска помощ, която Плевнелиев може да получи след като пак не уцели правилните думи е тази на Веселин Маринов!

Знаем, че когато народът е изправен пред избор – винаги се сеща за поговорката „Не ми казвай какъв си, кажи ми какви са ти приятелите!”
В този случай примерът със своеобразния дует Цветанов – Маринов е доста показателен! Все пак, за да не бърка повече „правилната” музика, Плевнелиев все още има време да придобие правилни навици покрай тях: първо като се облече с народна носия! После след дълъг и напоителен разговор с Меселин Маринов може да се запознае и по-подробно с електоралните нагласи след избирателите, които предпочитат Калфин. На една значителна част от тях Маринов е пял десетки пъти и знае добре това…

Съмнявам се обаче, че Маринов ще е докрай откровен. Защото бившата му публика днес аплодира Лили Иванова и посреща Калфин с гласа на Емил Димитров. А срещата с тези гласове не е просто изживяна емоция! Това е един своеобразен синтез между вярата и доверието, че когато един човек може, той винаги успява.
А колкото и осмиват Лили Иванова, заради възрастта и годините й, много трудно може да се намери друг изпълнител, който да й бъде равен – и като глас, и като въздействие.

Лили Иванова направи своят избор, защото пее за любов.

Е, ако беше толкова талантлива в слагачеството и конформизма колкото Веселин Маринов сигурно щеше да пее и за ГЕРБ.

Големият изпълнител обаче пее със сърце!

Калин Каменов

Водещи новини

Още новини