Парична гаранция за задържания у нас българин, свързан с оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж

  • 29 юли 2024 13:17

  • 281
  • 0
Парична гаранция за задържания у нас българин, свързан с оскверняването на „Мемориал дьо ла Шоа“ в Париж
© Pixabay

Софийският градски съд е постановил парична гаранция в размер на 5000 лв. на задържания у нас по искане на Франция български гражданин във връзка с изрисуването на 35 червени ръце на стена на „Мемориал дьо ла Шоа“ (Mémorial de la Shoah), както и на сгради в 4-ти и 5-ти район в Париж, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Оттам уточняват, че са поискали мъжът с инициали Г.Ф. да бъде задържан за постоянно в ареста, но съдът не е уважил искането.

Прокуратурата припомня, че Г.Ф. е задържан в София на 25 юли, след като е получена на 19 юли Европейска заповед за арест (ЕЗА) от Франция. Тя е във връзка с наказателно производство за участие в организирана престъпна група, унищожаване и повреждане на чужда вещ след предварителен сговор с други лица по етнически, расови и религиозни подбуди. В ЕЗА е посочено, че изображението на червените ръце се свързва с убийството на израелски войници през 2000 г. в Рамала.

Франция разследва руска намеса в оскверняването на Мемориала на Холокоста в Париж

След арестуването на мъжа, той е задържан с прокурорско постановление за до 72 часа, и след пристигане на съответните документи от Франция е внесено искане в съда да бъде задържан за постоянно в ареста.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини