13 ДЕН ОТ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА: САЩ и Великобритания забраниха вноса на руски петрол, Москва им отговори

  • 08 март 2022 10:59

  • 27221
  • 18
13 ДЕН ОТ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА: САЩ и Великобритания забраниха вноса на руски петрол, Москва им отговори
© Novini.bg

13 ДЕН ОТ РУСКАТА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14007

Проследете всички важни новини за войната:

 

Последвайте канала на

22:26 | 08 март 2022

МААЕ е изгубила контакт със системите за следене в Чернобил

Системите за следене на ядрени материали в съоръженията за радиоактивни отпадъци в Чернобил в Украйна, които бяха превзети от руски сили миналия месец, са спрели да предават данни към надзорния орган на ООН за ядрена безопасност, предаде БТА, позовавайки се на самата Международна агенция за атомна енергия (МААЕ).

"Генералният директор посочи, че контактът със системите за следене на предпазните мерки, инсталирани в Чернобилската АЕЦ, е бил изгубен", се казва в изявление на МААЕ.

Прочети още...
22:18 | 08 март 2022

Би Би Си отново предава от Русия

От британската радио-телевизионна корпорация Би Би Си съобщиха, че възобновяват от тази вечер кореспондентските си включвания и репортажите на английски от Русия.

Миналия петък Би Би Си преустанови репортажите си от Русия, докато проучваше новите строги медийни закони. Тогава руските законодателите гласуваха възможността за лишаване от свобода за публикуването на определяните от Москва като "фалшиви новини" за армията ѝ.

Прочети още...
22:02 | 08 март 2022

13 жени от ВВС на Украйна са загубили живота си досега от инвазията на Русия

По официални данни на Киев досега в сраженията срещу руските войски са загинали 13 жени от украинските военновъздушни сили, съобщава БТА.

Близо 7000 жени от военновъздушните сили отбелязаха Международния ден на жената не с цветя, а с оръжие в ръка, заяви днес генерал-лейтенант Микола Олешчук.

Прочети още...
21:34 | 08 март 2022

Путин нареди ограничения във вноса и износа на продукти

В Русия президентът Владимир Путин нареди ограничения във вноса и износа на продукти, съобщава БНР.

В указа на Путин "за прилагане на специални икономически мерки за осигуряване на сигурността на Руската федерация" се разпорежда въвеждане до края на годината на забрана за внос и износ на "определена продукция и суровини". Руските медии не уточняват за какви суровини става дума, а че руското правителство ще ги определя тепърва.

Прочети още...
21:20 | 08 март 2022

Полша подарява своите МиГ-29 на САЩ

Полският външен министър обяви, че правителството на страната е готово веднага и безплатно да предостави своите изтребители МиГ-29 на САЩ.

Това става два дни, след като американският секретар Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон „активно търси“ варианти Украйна да бъде снабдена с нови бойни самолети, за да може да отбранява небето си от Русия.

„В същото време, Полша официално изисква от САЩ да ни предостави употребявани самолети със съответните оперативни възможности. Полша е готова незабавно да обсъди условията по закупуването им“, пишат от Варшава.

Прочети още...
20:26 | 08 март 2022

САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес забрана за внос в САЩ на петрол и газ от Русия, предадоха световните агенции. 

Забраната нанася "мощен удар" върху "войната на Путин", каза държавният глава. Същевременно той предупреди американците, че "защитата на свободата ще има своята цена". 

"САЩ се прицелват в основната артерия на руската икономика. Забраняваме целия внос на руски петрол, газ и енергоносители. Това  означава, че руският петрол повече няма да бъде приеман в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин", каза Байдън в Белия дом. 

Прочети още...
20:22 | 08 март 2022

Москва обяви, че са унищожени 2581 обекта от военната инфраструктура на Украйна

Въоръжените сили на Русия са унищожили 2581 обекта от военната инфраструктура на Украйна, вкл. 123 зенитноракетни комплекса "С-300", "Бук-М1" и "Оса". Това съобщи днес говорителят на министерството на отбраната в Москва генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че руските сили са унищожили 81 радиолокационни станции, 897 танка и други бронирани машини, 95 системи за залпов огън, 336 оръдия и миномети, 662 единици военна автомобилна техника и 84 безпилотни летателни апарата, допълва БТА.

Прочети още...
19:36 | 08 март 2022

Аплодираха Зеленски в британския парламент

Британският парламент посрещна с бурни овации видеообръщение на украинския президент Володимир Зеленски, съобщава БТА.

Зеленски изказа благодарностите си към британския премиер Борис Джонсън за действията му във връзка с кризата в Украйна.

Държавният глава призова Запада за повече санкции срещу Русия заради навлизането на нейни войски на територията на неговата страна.

Прочети още...
19:18 | 08 март 2022

Стрелба се чува откъм черноморското крайбрежие на Одеса

Стрелба от зенитни оръдия се чува откъм черноморското крайбрежие на Одеса. Това съобщи репортер на Нова телевизия в Украйна.

В града има напрежение заради бежанския натиск и очакването на бомбардировки. Много обществени сгради се превърнаха в центрове за бежанци, идващи от Николаев и Херсон. 

Железопътната гара на Одеса е превърната в бежански лагер. Тя е разпределително място за всички, които бягат от райони, където се воюва. Група от 40 жени и деца бе изведена във вторник от Николаев – градът, който е сред най-тежко пострадалите от военните действия. Те чакат на гарата в Одеса, докато намерят транспорт за България.

Прочети още...
18:51 | 08 март 2022

Путин подписа закон, съдържащ редица социални мерки

Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който позволява на правителството му бързо да повиши пенсиите, както и да предприеме редица други антикризисни мерки, след като Русия попадна под въздействието на икономически санкции заради Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на информационната агенция РИА Новости.

Прочети още...
18:43 | 08 март 2022

Си Цзинпин призова за максимална сдържаност в Украйна

Китайският президент Си Цзинпин определи днес ситуацията в Украйна като тревожна и призова за „максимална сдържаност“. Приоритет трябва да бъде предотвратяването на възможността ситуацията да излезе извън контрол, призова той, цитиран от Ройтерс.

Прочети още...
18:40 | 08 март 2022

Министърът на енергетиката на Украйна предупреди света за заплаха от ядрена война

Заради действията на Руската федерация атомна война може да започне дори без изстрелване на ядрени ракети. Това обяви министърът на енергетиката на Украйна Херман Галушченко, обръщайки се към международните партньори.

Прочети още...
17:43 | 08 март 2022

Байдън забранява вноса на руски петрол

Президентът на САЩ Джо Байдън е решил да забрани вноса на руски петрол, съобщи АП, позовавайки се на свой източник. 

Решението е взето след призиви на украинския президент Володимир Зеленски към представители на САЩ и западните им съюзници да спрат вноса. 

Прочети още...
17:34 | 08 март 2022

Лавров е изложил пред Ватикана руската позиция за Украйна

Външният министър на Русия Сергей Лавров е изложил в телефонен разговор днес с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин руската позиция за конфликта в Украйна. 

Прочети още...
17:18 | 08 март 2022

Правителственият самолет прибира в България 68 бежанци от Украйна

Правителственият самолет Еърбъс А319, който ще изпълни полет от Кишинев-София, ще прибере в България 68 бежанци от Украйна. 

Всички те са били настанени в най-големия бежански център в Молдова в Кишишев.

 
Прочети още...
17:13 | 08 март 2022

Кметът на Харков: Руските сили извършват геноцид срещу града

Кметът на украинския град Харков обвинява руските сили, че преднамерено обстрелват гражданска инфраструктура, предаде ДПА.

"Има удари по детски градини, училища, майчини домове, клиники", е казал кметът Ихор Терехов пред американския канал Си Ен Ен. "Когато са стотици цивилни сгради, това не е инцидент. Това е целенасочена атака", твърди той.

Прочети още...
16:40 | 08 март 2022

Северна Македония връчи вербална нота на руския посланик

Руският посланик в Северна Македония Сергей Баздникин бе привикан днес в министерството на външните работи на Северна Македония, потвърди ведомството пред МИА.

Прочети още...
15:59 | 08 март 2022

Най-малко 400 цивилни са убити и 800 - ранени, при руските военни действия в Украйна

Украинският министър на отбраната Олексий Резников оповести нови данни за убитите, ранените и разрушенията от водената от Русия война в Украйна. 

Резников каза във видеообръщение, че са регистрирани най-малко 400 убити и 800 ранени цивилни. Сред тях са 38 убити и над 70 ранени деца.

Прочети още...
15:26 | 08 март 2022

Китай се тревожи за световната икономика заради санкциите срещу Русия

Китайският президент Си Дзинпин предупреди, че санкциите срещу Русия "ще окажат въздействие върху стабилността на глобалните финанси, енергетиката, транспорта и веригите за доставки и ще повлекат надолу световната икономика".

Прочети още...
15:05 | 08 март 2022

Володимир Зеленски: Охладнях по въпроса за украинското членство в НАТО

"Аз охладнях по въпроса за членството на страната ни в НАТО", това каза украинският президент Володимир Зеленски. 

Държавният глава даде обширно интервю пред американската телевизия АВС. "Аз отдавна охладнях по въпроса за приемането на Украйна в Северноатлантическия пакт. Ние отдавна разбрахме, че Алиансът не е готов да ни приеме, защото не желае конфронтация с Русия", каза той.

Прочети още...
14:47 | 08 март 2022

Киев: Най-малко 21 души са загинали при въздушна атака срещу град Суми

Най-малко 21 души, включително две деца, са били убити тази нощ при руски въздушни удари срещу град Суми, Североизточна Украйна, съобщиха днес украинските власти, цитирани от ДПА.

Прочети още...
14:39 | 08 март 2022

Столтенберг: НАТО увеличава присъствието си в Латвия и източната част на съюза

НАТО увеличава присъствието си в Латвия и източната част на съюза. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след среща с президента на Латвия Егилс Левитс.По думите му това би трябвало да покаже на Русия, че НАТО е готов да защитава своите съюзници.

Прочети още...
14:09 | 08 март 2022

Украйна: Русия обстрелва хуманитарния коридор за евакуиране от Мариупол

Русия обстрелва път, по който се очаква цивилни да се евакуират от обсадения украиски град Мариупол. 

Това заяви днес Олег Николенко, говорител на министерството на външните работи на Украйна, предаде Ройтерс. Трийсет автобуса пътуват за Мариупол, за да може на тях да се качат цивилни, които искат да напуснат града, каза украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

Прочети още...
13:30 | 08 март 2022

Shell напуска Русия

Световният енергиен гигант Shell обяви, че затваря бензиностанциите си в Русия и ще спре да прави спотови сделки с петрол от страната, съобщава Би Би Си. 

От компанията подчертаха, че планират пълно изтегляне от енергийния сектор в Русия, което включва както суров петрол, така и течни горива и газ.

Прочети още...
12:36 | 08 март 2022

Володимир Зеленски: Дете загина от обезводняване в Мариупол

"Дете почина от обезводняване в украинския град на брега на Азовско море Мариупол, обсаден от руските въоръжени сили", това каза президентът в Киев Володимир Зеленски по време към нацията.

Прочети още...
12:12 | 08 март 2022

Кирил Петков: Няма да подкрепим санкции срещу Русия, които не можем да си позволим

Крайното становище беше, че трябва да чуем различните становища и накрая трябва да излезем обединени. Ние изразихме позиция, че подкрепяme изцяло Украйна в нейната борба за свобода, мерките ще бъдат подкрепени и сигурно ще бъдат предложени засилени мерки, но за газа и петрола засега няма да се вкарват санкциите. В момента няма решение, дискутира се, но изглежда, че има доста страни, които имат същото мнение. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков след разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде репортер на Novini.bg.

Прочети още...
11:26 | 08 март 2022

Украйна: Около 12 000 руски военни са убити и ранени

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна заяви, че от началото на войната (24 февруари) са загинали или пострадали почти 12 000 руски военни. 

Според данните на Киев загубите са следните: Личен състав – почти 12000 (убити и ранени), самолети – 48, хеликоптери  – 80, танкове – 303, бронетранспортьори – 1036, артилерийски системи – 120, системи за противовъздушна отбрана – 27,
ракетни установки  – 56, автомобилна техника – 474, подвижни цистерни с гориво – 60, военни дронове  – 7, катери/кораби – 3.

Прочети още...
11:07 | 08 март 2022

Украйна иска преки преговори между Путин и Зеленски

Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви, че Украйна желае да проведе преки разговори между президента Владимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, тъй като Путин е този, който взема окончателните решения.

Прочети още...
10:42 | 08 март 2022

Расте натискът върху американски компании като "Макдоналдс" и "Пепси", които все още работят в Русия

Много от големите американски компании - от "Епъл" (Apple) до Леви'с (Levi's) - решиха да спрат временно дейностите си в Русия след западните санкции заради инвазията в Украйна. Някои обаче продължават да развиват дейност в страната въпреки рисковете за тяхната репутация, предаде Франс прес.

Прочети още...
10:40 | 08 март 2022

ООН очаква и втора, по-уязвима бежанска вълна от Украйна

След първата бежанска вълна от Украйна вероятно ще последва втора, състояща се от по-уязвими бежанци. Това прогнозира ръководителят на Агенцията на ООН за бежанците Филипо Гранди, цитиран от "Ройтерс".

Прочети още...
10:34 | 08 март 2022

Киев: Втори руски генерал е убит в Украйна

За гибелта на втори руски генерал от началото на инвазията на Москва срещу Украйна съобщи Главното управление на разузнаването (ГУР) на военното министерство в Киев. 

"Вечерта на 7 март в хода на бойни действия край (северния град) Харков бе убит началникът на щаба и първи заместник-командващ на 41-ва общовойскова армия на Централния военен окръг на Руската федерация генерал-майор Виталий Герасимов", заявиха от ГУР, цитирани от израелската медия нюзру.

Прочети още...
10:21 | 08 март 2022

Бен Уолъс: С Путин е свършено, каквото и да се случи в Украйна

Силата на президента на Русия Владимир Путин в света е изчерпана, каквото и да се случи в Украйна. Това заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от "Ройтерс". 

"Каквото и да се случи, силата на президента Путин в света е изчерпана и с него е свършено, с армията му е свършено... и той трябва да признае това", подчерта той.

Прочети още...
10:20 | 08 март 2022

Какво трябва да знаете за войната в Украйна?

Какво трябва да знаете за войната в Украйна? (Анализ на The Washington Post). 

В продължение на седмици Западът предупреждаваше, че масовото струпване на руски войски на границата с Украйна сигнализира за план на Москва да нахлуе в бившата съветска република.

Прочети още...
09:48 | 08 март 2022

Виталий Портников: Или руските военни ще загинат при влизане в Киев, или киевчани при обсада

Хората в Украйна са изумени, че руските войски стрелят по мирните жители, че се обстрелват жилищни квартали, коментира пред „Хоризонт“ украинският журналист и политически анализатор Виталий Портников, който се намира в град Лвов, Западна Украйна.

Прочети още...
09:42 | 08 март 2022

Бившият украински президент Виктор Янукович към Володимир Зеленски: Спрете кръвопролитието

"Спрете кръвопролитието", такъв апел отправи бившият украински президент Виктор Янукович към настоящия държавен глава Володимир Зеленски, предаде РИА Новости. 

Екслидерът на Украйна, който избяга в Русия, отправи обръщение към Зеленски. "Аз много добре разбирам, че Вие имате много "съветници". Вие обаче сте задължен на всяка цена да спрете кръвопролитието и да постигнете споразумение за мир. Това  очакват хората в Украйна, Донбас (район в Източна Украйна, частично контролиран от подкрепяните от Москва сепаратисти) и Русия", заяви Янукович.

Прочети още...
09:27 | 08 март 2022

Шаламанов: Русия губи войната в три стратегически направления

Русия губи тази война в трите стратегически направления. Тя загуби информационно-пропагандната война. Западът е единен, а в Русия има съпротива на обществото. Русия губи наратива, че тя може да издържи на санкциите. Неслучайно Путин обяви санкциите за акт на война. В чисто техническо отношение Русия също губи войната, защото не използва своята авиация. Лице в лице всяко едно сражение се печели от украинците. Това заяви Велизар Шаламанов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия

Прочети още...
09:15 | 08 март 2022

Водка "Столичная" се ребрандира заради руската инвазия в Украйна

Производителят на водка "Столичная" обяви мащабно ребрандиране на продукта като израз на яростната си позиция срещу режима на Владимир Путин и руската инвазия в Украйна, пише CNN.

Прочети още...
09:04 | 08 март 2022

Мария Слипченко от Харков: Бомбите падат там, където живеят хората

"Трети ден има нападения със самолети. Комендантският час започва в 18:00 часа, тогава започват да бомбардират жилищните сгради. Бомбите падат там, където живеят хората. Опасно е да излизаме", заяви в "Денят започва" от Харков Мария Слипченко.

Прочети още...
08:29 | 08 март 2022

В Харков сега е спокойно! Но задава ли се нова офанзива?

Продължава битката за Харков. 

Градът е един от най пострадалите от войната в Украйна. „За първи път тази нощ спахме у нас и беше спокойно. Предишните две нощи бяха кошмарни. Ние живеем в частна къща, разрушават блоковете, за малките къщи не си хабят ракетите“, разказа пред бТВ местната жителка Олена Черкасова.

Прочети още...
08:25 | 08 март 2022

Българин в Украйна: Сега вече се стреля наред - по жилищни сгради, болници и детски градини

Имам приятели в Харков и Суми. Казват, че Суми е обкръжен от руските войски, под постоянен обстрел са. В началото се стреляше по определени обекти, сега вече се стреля наред - по жилищни сгради, болници и детски градини.

Прочети още...
08:21 | 08 март 2022

Киссе: Много е тежко положението на българите в Бердянски район

Засега в района на населените с бесарабски българи Измаил и Болград е спокойно, както и в южната част на Одеска област. Напрежение обаче има, след като вчера са се появили руски самолети и кораб са се появили близо до града, каза украинският депутат и председател на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе пред бТВ и „Тази сутрин“.

Прочети още...
07:56 | 08 март 2022

Шаламанов: Русия губи войната в три стратегически направления

Русия губи тази война в трите стратегически направления. Тя загуби информационно-пропагандната война. Западът е единен, а в Русия има съпротива на обществото. Русия губи наратива, че тя може да издържи на санкциите. Неслучайно Путин обяви санкциите за акт на война. В чисто техническо отношение Русия също губи войната, защото не използва своята авиация. Лице в лице всяко едно сражение се печели от украинците. Това заяви Велизар Шаламанов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Прочети още...
07:48 | 08 март 2022

Разказ: Край Киев експлозиите не спират, хвърлят бомби на 200 метра от нас

"Хвърлят бомби на 200 метра от нас, обкръжават ни. Събудихме се Слава Богу, защото досега ни бомбардираха, вчера край къщите ни имаше силна експлозия, удариха единствената бензиностанция, мина дрон и я бомбардира. С 6 малки деца сме, май-малкото е на 2 месеца, нямаме памперси. Покрили сме прозорците, има блокпост пред нашата къща, приготвили сме коктейли Молотов, къщата ни е на пътя, няма къде да отидем, нямаме изход. Експлозиите не спират, няма ток, няма бензин, няма гориво", заяви пред БНТ Оксана Палчик от Нови Петривци край Киев.

Прочети още...
07:37 | 08 март 2022

Как премина нощта в Одеса?

Нощта в Одеса сякаш премина спокойно, каза в „Тази сутрин“ по бТВ Дора Костова, редактор на вестник „Роден край“.

Прочети още...
07:09 | 08 март 2022

Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна през нощта

Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна през нощта, предаде Асошиейтед прес, като се позова на украински представители. Обстрелвани са били и предградия на столицата Киев.

Прочети още...
06:56 | 08 март 2022

Зеленски: Аз оставам тук, аз оставам в Киев, аз не се страхувам

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини руската армия, че е провалила евакуацията на цивилни през хуманитарните коридори, които трябваше да бъдат отворени в страната в резултат на преговорите, предаде Франс прес.

Прочети още...
06:36 | 08 март 2022

Русия спира временно огъня на места в Украйна за евакуация на цивилни

Русия обяви тази вечер, че ще въведе прекратяване на огъня по места в няколко украински града от 7 ч. по Гринуич утре, за да позволи евакуацията на цивилни през хуманитарните коридори, предаде Франс прес.

Прочети още...
06:33 | 08 март 2022

Путин: Русия няма да изпраща резервисти в Украйна, има само професионални военнослужещи

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че няма да изпраща военни на срочна военна служба или резервисти да се бият в Украйна и подчерта, че офанзивата там е водена само от професионални военнослужещи, изпълняващи определени цели, предадоха световните агенции.

Novini.bg
27221 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Тулупь

2022.03.09 | 01:28

18
Евреите са истинските нацисти

2022.03.08 | 19:20

11
За евреина Зеленски населението на Украйна са само славянски червеи. Тяхната драма не значи нищо за него.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.03.08 | 23:17

17
Зеленски от комик се превърна в лидер, а Путин от лидер се превърна в комик! Историята ще помни Зеленски, като храбър и умен лидер, който обича народа си. А историята ще помни путин, като диктатор, тиранин и агресор!
Червея е

2022.03.08 | 22:40

16
Путин.
Чук

2022.03.08 | 22:18

15
Това се отнася за твоя другар ПУТКИН изрод червен.Да го набутам в миразливата уста на теб.
УИЛИО

2022.03.08 | 19:56

12
Но за МАика ти е обратното ! и не с епъни ПуТЛЕР приклу4и,,
Русия е Варварска държава

2022.03.08 | 20:19

14
управлявана от Истински Варвари.
Русия е Варварска държава

2022.03.08 | 20:19

13
управлявана от Истински Варвари.

2022.03.08 | 19:13

10
днес решаващи фактори в администрация са били 1989 деца на тогавашни решаващи фактори в администрация : следователно Корнелия Нинова апелира към разумът на последавателност .
БАНКЯНСКИ ДАРАДОНКИ По КОСМАТ ГАЗ

2022.03.08 | 15:51

9
За Фатмака IDA Автомата е като Р.я.з..а.н.и. я Ч..Е..П за К..у,р,,в.а..т..а Кавръкова и П,е,,д,,е,р.а.с..т.а Сертов от ДАНС(k.u..р .в..и..) , Използават ги само А,Н,,А,Л,Н,О,, против ХЕМОРОИДИ ! П.р.и В.о..й.н.а 1 се И.З.Б.И. ВАТ В..ъ.трешните В.р.агове на БЪЛГАРИЯ (К.о.м.у.н.и.с.т.и и М.и.л.и.ц.и.о.н.е.р.и) и едва след това Външните (Руснаци,Сърби,Гърци..)!!! Вече Усещам как Пръскам ЧЕРЕПИТЕ на Комунистически К.О.П.Е.Л.Е.Т.А, Милиционерски К..У...Р..В.И и Техните Генетично Увредени Потомства.
БАНКЯНСКИ ДАРАДОНКИ По КОСМАТ ГАЗ

2022.03.08 | 15:43

8
ТРЕПАИ РуШЛЯШКи ПРИМИТИФФИИИ и ГОРИ.>З Иг ХАИЛЛЛ
БАНКЯНСКИ ДАРАДОНКИ По КОСМАТ ГАЗ

2022.03.08 | 15:42

7
ТРЕПАИ РуШЛЯШКи ПРИМИТИФФИИИ и ГОРИ.>З Иг ХАИЛЛЛ

2022.03.08 | 15:30

6
Как е гражданската война при киевския и московския бляд,я да видим,колко много войни се водят но само тази я гледаме денонощно по тАлАвизора,научаваме всяка дума на зеления и путя,знаем за всеки крушум и танк,мисирките бягат покрай танковете да снимат на бойната линия,така както и за ковида,умират хора от всякви болести и катастрофи,но за ковида знаем за всеки умрял,как,в колко часа,на колко години е,разкази на роднините,мисирки в космонавтски костюми ги дебнат по отделенията как се мъчат,болести много ама само за бацила затворихме държави хора и бизнеси,войни много ама най са ни мили и по душа блядските.
СЛАВУЦА се ЗАИГРАВА с МАЛКИ ДУПЕНЦА

2022.03.08 | 12:17

1
яко ги тепат рушляшките П РИ МАТи, както АДОЛФ навреметоо.. ЗИГГ ХАИЛЛ

2022.03.08 | 15:30

5
Нещо си се объркал пак,московския бляд е в Киев а не украинския бляд в Москва,объркването е нормално за малоумник като те,бе.
Бацил

2022.03.08 | 14:17

3
А ПУ"-TKA" ТА ТИ М"AI" ЧИНА.?

Добави коментар

Водещи новини