Киссе: Много е тежко положението на българите в Бердянски район

  • 08 март 2022 08:21

  • 1736
  • 2
Киссе: Много е тежко положението на българите в Бердянски район
© Gettyimages/архив

Засега в района на населените с бесарабски българи Измаил и Болград е спокойно, както и в южната част на Одеска област. Напрежение обаче има, след като вчера са се появили руски самолети и кораб са се появили близо до града, каза украинският депутат и председател на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе пред бТВ и „Тази сутрин“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

„Много хора се местят от градовете в селата. Мнозинството напускат Украйна, има колони от автомобили на митниците. Вчера изпратиха 100 души за България с автобуси за България“, съобщи Киссе.

Антон Киссе: Има голям проблем с евакуацията, има големи опашки

Мъжете между 18 и 60 години не могат да напуснат Украйна и са записани в структури на сигурността, включително и неговите деца, за които той се страхува.

Много по-тежко е положението на българите в Бердянски район, където има сражения. Там живеят 40 000 наши сънародници и са подадени 500 заявки за евакуация, но се часа хуманитарен коридор, а да бъдат изведени, каза Киссе.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1736 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.08 | 09:41

1
С кво са го гърмяли тоя блок бе,та аз навремето като младеж щях да му нанеса по големи поражения с бомбички от миниум и бронз,сигурно с пиратки са обстрелвали,по нова година стават такива поражения от пияни компании.

2022.03.08 | 09:42

2
Може някой пиян украински бляд да си е взривил газовата бутилка или бойлера по-погрешка.

Добави коментар

Водещи новини