Володимир Зеленски: Охладнях по въпроса за украинското членство в НАТО

  • 08 март 2022 15:05

  • 17518
  • 0
Володимир Зеленски: Охладнях по въпроса за украинското членство в НАТО
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Аз охладнях по въпроса за членството на страната ни в НАТО", това каза украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13587

Държавният глава даде обширно интервю пред американската телевизия АВС. "Аз отдавна охладнях по въпроса за приемането на Украйна в Северноатлантическия пакт. Ние отдавна разбрахме, че Алиансът не е готов да ни приеме, защото не желае конфронтация с Русия", каза той.

"Ние няма да се молим на колене в Брюксел (където се намира централата на НАТО)", каза още Зеленски

По отношение на преговорите с Русия президентът заяви: Ние сме за диалог, но не и за капитулация.

С тези думи държавният глава отговори на въпрос на журналиста Дейвид Мур дали е готов да приеме руските искания за спиране на военните действия в Украйна.

Вчера говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков - заяви, че Москва иска от Киев да прекрати военните си действия, да направи промени в конституцията си, които да гарантират неутралитета ѝ, да признае Кримския полуостров за руска територия, както и да признае така наречените Донецка и Луганска народни републики (проруските отцепнически образувания в Източна Украйна) за независими държави.

Кремъл: Руските военни действия ще спрат незабавно, ако Украйна изпълни определени условия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
17518 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини