Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна през нощта

  • 08 март 2022 07:09

  • 1788
  • 1
Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна през нощта
© Getty Images/Guliver (архив)

Руски военни самолети са бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна през нощта, предаде Асошиейтед прес, като се позова на украински представители. Обстрелвани са били и предградия на столицата Киев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13997

В градовете Суми и Охтьорка, източно от Киев, близо до границата с Русия, бомби са паднали върху жилищни сгради и са нанесли и големи щети върху електроцентрала, съобщи ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки. Има убити, но украинският представител не посочи конкретни цифри.

Зеленски: Аз оставам тук, аз оставам в Киев, аз не се страхувам

Бомби са нанесли щети и върху петролни складове в Житомир и Черников, западно от Киев.

В Буча, което е предградие на столицата, местният кмет Анатол Федорук каза, че е имало силен артилерийски огън. "Дори не можем да приберем телата, защото обстрелът не спира ден или нощ", заяви той.

Украинското правителство иска отваряне на хуманитарни коридори, за да могат хората да напуснат Суми, Житомир, Харков, Мариупол и предградията на Киев, в това число и Буча.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1788 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПОМНИ!

2022.03.08 | 08:13

1
Приложение: Забележки на президента Кенеди от 26 юли 1963 г.: „Война днес или утре, ако доведе до ядрена война, няма да е като никоя война в историята. Пълномащабният ядрен обмен, продължаващ по-малко от 60 минути, с наличните оръжия, може да унищожи повече от 300 милиона американци, европейци и руснаци, както и неизброими числа на други места. А оцелелите, както председателят Хрушчов предупреди китайците-комунисти, „оцелелите биха завидели на мъртвите“. Защото те биха наследили свят, толкова опустошен от експлозии, отрови и огън, че днес дори не можем да си представим неговите ужаси. Така че нека се опитаме да отвърнем света от войната. Нека се възползваме максимално от тази възможност и всяка възможност, за да намалим напрежението, да забавим опасната надпревара в ядрените въоръжавания и да спрем плъзгането на света към окончателно унищожение.

Добави коментар

Водещи новини